Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA OKOLNOST
Povratak na članak

Bitka za Vrhovni sud: Orsat Miljenić je prije tri godine hvalio zakon koji je Milanoviću neustavan

Jedna je od najboljih stvari koje donosi zakon uređenje izbora predsjednika Vrhovnog suda, rekao je Miljenić prije tri godine

Komentari 98

DU
Deleted user
06:55 10.03.2021.

HaHa, Milanovic i cili sdp su obezglavljeni likovi koji ni sami neznaju sta su radili i govorili jucer, a neznaju sta ce raditi ni govoriti sutra. Rasulo i kaos i anarhiju u njihovoj stranci sada bi htjeli prenijeti i na Hrvatsku. Toliko nesposobnih likova je jako tesko sakupiti na jednom mjestu ali eto sdp sa milanovicem su to ipak uspjeli. Milanovica hitno opozvati jer unosi nemir i kaos u zemlji.

VL
AB
abram
07:13 10.03.2021.

stvar je vrlo jednostavna, trebala se javiti na natječaj i sve gotovo, ovako Milanović ne zna kako da dođe do toga da ga netko nešto pita, a nebitan je

VL
KU
Kultura
07:20 10.03.2021.

Orsat miljenic je tvorac ovrsnog zakona kojim je maksimalno na ruku isao odvjetnicima biljeznicima fini i agencijama za naplatu, a misli da moc dobiva sa zemlje jer ne pozna Boga. Doci ce na naplatu svaka suza koju si ljudima priustio bez brige budi moj orsate. Ima Boga.

VL
Avatar manjejeviše
manjejeviše
07:14 10.03.2021.

Ovu glupariju koju je započeo kolerični predsjednik će nažalost na kraju razriješiti Ustavni sud.

VL
DU
Deleted user
07:15 10.03.2021.

Kako Kako Milanoviću haha, da ponovno napadneš Vedranu Rudan sada.

VL
SP
spremni0
07:55 10.03.2021.

uz ovu Zlatu Đurđević čak i Sessa ispada dobar kandidat

VL
ŹI
ŹIVAC
07:48 10.03.2021.

Tako se događa kada se mišljenja ne temelje na stručnosti, moralu i savjesti već na potrebama i željama naručitelja!

VL
WA
walker
08:50 10.03.2021.

Zorane, ti si predsjednik RH koja ima svoj Ustav i svoje zakone. Dužnost koju (nevoljko) obnašaš obvezuje te da poštuješ i jedno i drugo. Kao i svaki građanin RH, imaš pravo na svoje mišljenje pa tako možeš tvrditi i da je neki zakon protuustavan, ali dok god je zakon na snazi, moraš ga poštovati. Ne znam što tu nije jasno. Isto vrijedi i za Dan Državnosti: ako je zakon da se on slavi 30.5., obvezan si, kao predsjednik, dostojno ga obilježiti (kad ga vjerojatno ne slaviš). Sve veliki pravnici i stručnjaci, a u biti elementarno nepismeni za ozbiljnu politiku. Ali, što se čudim. Sve si pokazao na privatizaciji inauguracije i dopuštanju masakriranja "Lijepe naše".

VL
Avatar Barba
Barba
07:48 10.03.2021.

Demokracija je poštivanje zakonske procedure, i točka.

VL
KO
Kološanin
08:09 10.03.2021.

Milanović i SDP tendenciozno okreću raspravu sa pitanja poštivanja zakonske procedure na pitanje podobnosti predsjednikove kandidatkinje za predsjednicu VS. Kandidiranjem prof. Đurđević mimo procedure propisane Zakonom o sudovima, sam predsjednik sabotira njezin izbor za predsjednicu VS. Milanoviću i SDP-u je iznad hrvatskog Ustava i zakona ona Titova da se ne treba držati zakona "ko pijan plota".

VL
KO
Kopreinitz
09:23 10.03.2021.

Ja mislim da bi Milanovicu sad trebalo izglasati NEpovjerenje, i zatraziti opoziv, jer javno proziva i poziva na nepostivanje zakona i Ustava. TO je sramota hrvatskog Predsjednika, i svih onih koji jos i podrzavaju.

VL
GP
gprskalo
09:06 10.03.2021.

Orsat, jedan od smješnijih likova

VL
KU
Kultura
07:22 10.03.2021.

Prije ce sava poteci uzvodno nego Hrvati imati svoju zemlju. Voljeni J.B.Tito

VL
TA
Talleyard
09:06 10.03.2021.

Slučajni kriminalac je svijestan da mu prijete procesi za kriminal, zato mu je važno da ima što veći utjecaj na sudstvo.

VL
DU
Deleted user
08:14 10.03.2021.

Dotična vrla stručnjakinja uključila se u političke igre i prije nego što je postavljena. I to svjesno i namjerno.

VL
DU
Deleted user
08:18 10.03.2021.

Tja, Orsat fiškal bil i fiškal je i bil bu. Kak veli klijent,kak lova stiže,može ovak,može onak,može svakak.

VL
UN
Undertaker
08:29 10.03.2021.

Većina naših političara je jedno veliko NIŠTA. Ne poznaju materiju o kojoj glasuju kad treba donesti zakon. Kod njih vrijedi pravilo krda, a kad glasuju za prihvaćanje zakona ne razmišljaju da li je to dobro za državu i narod. Smiješnašna je cijela situacija oko izbora Vrhovnog suca, zašto se izvjesna kandidatkinja nije javila na Javni poziv, naknadna pamet. Zavrzalamu u prihvaćanje pojedinih rješenja jedino mogu napraviti naši političari. Sad se pojavilo nekoliko mlađih i poštenijih političara koji daju tračak nade za boljitak HR. Pa situacija oko obnove potresom razrušenih područja sve vam govori. Totalno su nesposobni.

VL
Avatar NenadNikolic
NenadNikolic
12:58 10.03.2021.

Smatram da je trebalo ići po važećoj proceduri, dakle natječaj pa DSV prikupi prijave i proslijedi ih predsjedniku RH a on uradi odabir i proslijedi ga Saboru. To je po proceduri kakvu ju razumijem. Gospodin Milanović je vjerujem ishitreno to shvatio kao smanjivanje svojih ovlasti, a to meni izgleda napredak u hrvatskom zakonodavstvu. Predložio bih što prije ovaj nesporazum na vrhu smiriti i napraviti novi javni poziv. Kanditatkinja mi izgleda stručno i školovano što tvrdi i SDP i HDZ i meritum stvari uraditi do kraja. I ne bih mijenjao zakon jer bi to bio korak natrag u demokraciji. Dobro je da javnost propituje i prijedloge koje dobiva DSV, i one koje daje Predsjednik RH, i Sabor i Vlada. Sada treba to staviti na tračnice i pokrenuti konačno izabrati dobru kandidatkinju. Volio bih da Sabor bude jednoglasan. Znam, imam romantične i nerealne misli. Ali nadam se.

VL
Avatar Krabat
Krabat
07:41 10.03.2021.

Vrhovni sud i kompletno sudstvo najodgovorniji i najkorumpiraniji državni organ zbog kojih je Hrvatska među vodećim ako ne i vodeća zemljama u EU. Pogledajte samo ta ozarena i zadovoljna lica sa fotografije.

VL
Avatar Golum
Golum
07:51 10.03.2021.

Ovi su bez kompasa. Ovaj ne moze biti presdstavnik stanara svoje zhrade a ne predsjednik. Pokusava biti bitna figura koja odlucuje o necemu a ustvari samo je privjesak u drzavnom aparatu.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.