Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Nakon ove odluke Ustavnog suda nema povratka na staro'

Ustavni sud prošli je tjedan zaključio da su sudovi i nadležna tijela dužni svima pod jednakim uvjetima omogućiti sudjelovanje u "javnoj usluzi udomljavanja"
10. veljače 2020. u 18:03 54 komentara 1343 prikaza
Foto: Screenshot
Pogledajte galeriju 1/2

Presuda ustavnog suda je odlična poruka svim građanima i građankama Republike Hrvatske da ako u nešto vjerujete i za nešto se borite, to možete dobiti, komentirao je Daniel Martinović, koordinator udruge Dugine obitelji u studiju Večernjeg TV-a.

Konferencija za medije udruge Dugine obitelji O UDOMLJAVANJU Dugine obitelji: Odluka Ustavnog suda zabranjuje diskriminaciju

Naime, Ustavni sud prošli je tjedan zaključio da su sudovi i nadležna tijela dužni svima pod jednakim uvjetima omogućiti sudjelovanje u "javnoj usluzi udomljavanja".

– Bit će i dalje poteškoća, ali da je ova odluka jako pozitivna i dobra poruka, nakon nje, nema povratka na staro. Europski sud za ljudska prava ima dugi niz godina praksu da istospolni parovi moraju imati jednaka prava kao i heteroseksualni. Ljudi će se i dalje buniti protiv toga, no ipak smatramo kada ustavni sud nešto kaže, da to nešto znači.  

Ivo Šegota i Mladen Kožić Važna odluka Predsjednik Ustavnog suda: Šegota i Kožić, ako ispunjavaju uvjete, mogu udomiti dijete

– Pravno je sve čisto, Ustavni sud je rekao da se ne smije diskriminirati i ima se tumačiti zakon na način kao da unutra piše da udomiteljska obitelj obuhvaća i životne partnere. Želim vjerovati da će to i praksi tako i biti – rekla je odvjetnica Zrinka Bojanić.

oglasila se
Nakon teškog razdoblja Nives Ivanišević zavapila: 'Ne mogu i ne želim više'
NOVA REVOLUCIJA POLJOPRIVREDE
Star Trek na hrvatskoj njivi: Dronovi snimaju štetnike, AI zbraja kukuruz, traktor sam vozi...
 • Avatar Udruga_obrisanih
  Udruga_obrisanih:

  pita li se itko u toj priči o pravima i dobrobiti djece? Možemo se mi sa udomljavanjem djece od gay parova slagati ili ne slagati, ali djeca su ta koja će trpjeti teške traume i zlostavljanja od vršnjaka samo radi ... prikaži još! toga. Jesu li se spremni ti gay parovi jednog dana suočiti sa tim djetetom kada im u lice kaža da ih mrzi radi toga?

 • misho32:

  iza tih fraza o jednakim pravima skriva se elementarno zlo , sotona , neprijatelj čovjeka

 • Avatar magarac.jozo
  magarac.jozo:

  baš su slatki ova dvojica mamica... ili tatica... ili kak se dogovore..