Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Daniel Martinović:

'Nakon ove odluke Ustavnog suda nema povratka na staro'

Foto: Screenshot
1/2
10.02.2020.
u 18:03

Ustavni sud prošli je tjedan zaključio da su sudovi i nadležna tijela dužni svima pod jednakim uvjetima omogućiti sudjelovanje u "javnoj usluzi udomljavanja"

Presuda ustavnog suda je odlična poruka svim građanima i građankama Republike Hrvatske da ako u nešto vjerujete i za nešto se borite, to možete dobiti, komentirao je Daniel Martinović, koordinator udruge Dugine obitelji u studiju Večernjeg TV-a.

Naime, Ustavni sud prošli je tjedan zaključio da su sudovi i nadležna tijela dužni svima pod jednakim uvjetima omogućiti sudjelovanje u "javnoj usluzi udomljavanja".

– Bit će i dalje poteškoća, ali da je ova odluka jako pozitivna i dobra poruka, nakon nje, nema povratka na staro. Europski sud za ljudska prava ima dugi niz godina praksu da istospolni parovi moraju imati jednaka prava kao i heteroseksualni. Ljudi će se i dalje buniti protiv toga, no ipak smatramo kada ustavni sud nešto kaže, da to nešto znači.  

– Pravno je sve čisto, Ustavni sud je rekao da se ne smije diskriminirati i ima se tumačiti zakon na način kao da unutra piše da udomiteljska obitelj obuhvaća i životne partnere. Želim vjerovati da će to i praksi tako i biti – rekla je odvjetnica Zrinka Bojanić.

Komentara 50

Avatar Udruga_obrisanih
Udruga_obrisanih
18:25 10.02.2020.

pita li se itko u toj priči o pravima i dobrobiti djece? Možemo se mi sa udomljavanjem djece od gay parova slagati ili ne slagati, ali djeca su ta koja će trpjeti teške traume i zlostavljanja od vršnjaka samo radi toga. Jesu li se spremni ti gay parovi jednog dana suočiti sa tim djetetom kada im u lice kaža da ih mrzi radi toga?

MI
misho32
18:34 10.02.2020.

iza tih fraza o jednakim pravima skriva se elementarno zlo , sotona , neprijatelj čovjeka

DU
Deleted user
18:17 10.02.2020.

baš su slatki ova dvojica mamica... ili tatica... ili kak se dogovore..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije