Biste li probali ovaj kruh? Krenula žestoka rasprava: 'To je odvratno'
Brašno od kojeg se radi kruh sastoji se od sušenih i mljevenih cvrčaka te uobičajenog brašna i sjemenki
Komentari 5
Neznam koji je komentar gluplji uvjek neko prebrojavanje.Onda su svi stari autohtoni Zagrebčani srbi jer eto koriste ekavicu"lepo,belo,". Koji Hrvatski,Turski Srbski pa toliko je narod se izmješao da je deplasirani pričati tko je tko.
Kao prvo,Vecernji, hrvatski se iskljucivo kaze pekarnica. Pekara samo je lokalizam i srbizam koji je usao u hrvatski jezik i prosirio se. Drugo, ne vidim razloga zasto ijedna osoba koja jede meso ne bi jela i te cvrcke. Osjecaj gadjenjaa je u redu,ali je subjektivan jer ovisi o prehrambenim navikama pojedinca i zajednice. No razloga za ikakvu spornost nema. Jer, meso je meso.
Probao bi
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
Profesorice, to sa pekarnicom je u redu, ali sto da radimo kad cak i voditelj na Dnevniku kaze turcizam "ducan ili srbizam "golemo"? A cesto se cuju i na TV i radiju a posebno u ZG seljacizmi poput "sa menom", "sa tebom".