Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVO POSKUPLJENJE

Biste li platiti kuglicu sladoleda 3 eura? Toliko će sada koštati u Njemačkoj

sladoled
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
1/5
29.03.2024.
u 18:59

Zanimljivo je da je cijena kuglice sladoleda još uvijek najniža u Njemačkoj u odnosu na druge europske zemlje. Prosječna cijena sladoleda prošle godine je bila između 1,30 eura i 2 eura.

Kako temperature rastu, tako raste i želja za sladoledom. No, cijena kuglice sladoleda uskoro će dosegnuti novi nivo. U pojedinim slastičarnicama u Njemačkoj za kuglicu sladoleda morat ćete, prema pisanju Fenix Magazina, izdvojiti tri eura.

 

Posljednjih mjeseci, općenito, primijećen je trend rasta cijena u mnogim aspektima života. Troškovi goriva na benzinskim pumpama su veći, računi na blagajnama supermarketa su povećani, a čak i najam stana postaje skuplji. Sada se dodaje i vijest da će cijena kuglice sladoleda uskoro doseći 3 eura. Ova nova promjena u cijenama izaziva zabrinutost kod mnogih ljudi, koji se pitaju koliko će dugo moći priuštiti takav luksuz. U izravnoj usporedbi, sladoled u većim gradovima već košta znatno više nego prošle godine.

Naravno, tu su i kritike na račun slastičarnica, koje sada uzvraćaju udarac. I oni, kažu u udruzi sladoledara, moraju nešto poduzeti i povećati cijene jer su porasli troškovi sirovina, najma i osoblja. Ne manje važno, ugostiteljstvo je teško pogođeno vraćanjem na staru stopu PDV-a prije nekoliko mjeseci. To ne prolazi nezapaženo kod poduzetnika.

Neki slastičarni već moraju naplaćivati ​​znatno više, čak i ako se granica od 3 eura rijetko dosegne. Zanimljivo je da je cijena kuglice sladoleda još uvijek najniža u Njemačkoj u odnosu na druge europske zemlje. Prosječna cijena sladoleda prošle godine je bila između 1,30 eura i 2 eura. U drugim metropolama i velikim gradovima Europe cijene su znatno više, pišu njemački mediji, prenosi Fenix Magazin.

VEZANI ČLANCI:

GALERIJA Ovo su najduži mostovi u Hrvatskoj

sladoled
1/17

Komentara 3

PE
Pendrek57
11:12 30.03.2024.

Nebum ga kupil kao i sve drugo sta je bezobrazno skupo.

MO
modovisisajteMaraschino
08:16 30.03.2024.

A koliko košta sat lizanja?

IG
IgorY
20:55 29.03.2024.

Ko ima platiti će. Ljudi bi u stvari trebali bojkotirati taj besramni ničim uvjetovani rast cijena, ali ništa od ljudi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije