Naslovnica Vijesti Hrvatska

Biskupi pozivaju da se na referendumu zaokruži 'ZA'

Hrvatska biskupska konferencija ističe da je potvrdan odgovor na referendumsko pitanje o ustavnoj definiciji braka "u skladu s općeljudskim vrijednostima i tisućljetnom tradicijom i kulturom hrvatskoga naroda"
19. studenoga 2013. u 10:50 89 komentara 4556 prikaza
Biskupi
Foto: Pixsell

Hrvatska biskupska konferencija pozvala je "dragu braću i sestre", odnosno sve vjernike, kao i ljude dobre volje, da iziđu na referendum 1. prosinca te da odgovore ZA na referendumsko pitanje "Jeste li za to da se u Ustav Republike Hrvatske unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?"

HBK ističe da je to "u skladu s općeljudskim i evanđeoskim vrijednostima te s tisućljetnom tradicijom i kulturom hrvatskoga naroda i većine drugih hrvatskih građana."

Vlado Košić REFERENDUM Biskup Košić: Brak je svetinja za kršćane, muslimane i židove

– Potvrdnim odgovorom na pitanje ne ugrožavaju se drukčija osobna opredjeljenja. I dok potičemo sve vjernike da iziđu na referendum, pozivamo ih da se mole za brak i obitelj, za mir i boljitak naše domovine i svih njezinih građana – objavila je HBK stav svih svojih biskupa – članova.

ccc
Pogledajte kako smo našu pobjednicu uz CCC Shoes and Bags brend pretvorili u trendi mamu

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar pmakovic
  pmakovic:

  Nisu samo biskupi pozvali da se zaokruži za: cijenjeni novinar bi se mogao bolje informirati i znati da su se još prije tjedan dana (12. studenog 2013. u prostorijama HBK na simpoziju „Preventivni i kurativni aspekti očuvanja braka i obitelji ... prikaži još! u Hrvatskoj – iskustva vjerskih zajednica") našli predstavnici SVIH vjerskih zajednica i dali jednoglasan odgovor na ovo pitanje. Koja je uopće svrha ovog članka?

 • kristov:

  Naravno da su se uključili, zato i nose ruho crvene boje, obećanje da će i pod cijenu života braniti vrednote života i čovjeka! Naravno da će govoriti sa govornica, narod je uvijek bio uz svoje pastire i sa njima uvijek ... prikaži još! je pronalazio puteve opstanka. Ništa nije drugačije niti ovog puta. Pljačka Hrvatske je ništa spram namjera i udaraca koje su nam spremili protunaravnim zakonima i idejama koje već provode. Ovaj put "ovce" i njihovi pastiri bili su dostojne svoga poziva i zadatka, ulja u uljanicama bijaše dovoljno, budni ostadosmo! A tek je počelo!

 • Avatar ambasadoor
  ambasadoor:

  Zasto je problem kad se biskupi oglase i pozovu narod da glasuje za,a nije problem kad predsjednik,premijer,cijela vlada i ministri pozivaju narod da glasuje protiv. Jedni mogu "zauzimati stranu",a drugima je to grijeh? Hrvatska je tvrd orah,glasujmo za brak.