Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u Večernjem

Biskupi idu u mirovinu. Hoće li papa imenovanjima dati novi smjer Crkvi

Naslovnica
Foto: Vecernji.hr
05.02.2018.
u 00:28

Sadašnji biskupi zaređeni su za svećenike u komunizmu i u svojoj su formaciji snažno obilježeni upravo tim povijesnim razdobljem

Katoličku crkvu u Hrvatskoj uskoro će zahvatiti veliki val generacijske smjene u episkopatu, pa će u sljedećih nekoliko godina čak osam biskupa i nadbiskupa imati uvjete za mirovinu, a među njima i zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić (69).

Točnije, prvi će u mirovinu otići hvarsko-bračko-viški biskup mons. Slobodan Štambuk (77), koji je još preklani poslao papi svoj mandat na raspolaganje, ali se još čeka imenovanje njegova zamjenika. Ove će godine to isto učiniti i križevački episkop mons. Nikola Nino Kekić (75), koji je nakon dugog niza godina bio prvi Hrvat grkokatolik koji je ustoličen za križevačkog vladiku. Nakon njega, sljedeće godine, na redu je varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak, koji Varaždinskom biskupijom upravlja od njezina osnutka.

Cijeli tekst čitajte u današnjem Večernjem listu!

Neke od tema koje možete naći u današnjem Večernjem listu:

- Zlatko Žagmešter: Tatinu sinu koji me pregazio nisu čak ni sudili

- Kako uvjeriti Bernardića da odstupi? A koga za nasljednika?

- Bilo je neizdrživo, ovrha nas je otjerala iz Hrvatske

- Zbog posla se odbio preseliti tek svaki stoti nezaposleni

- Srbi najviše vole Istru i Zagreb, Hrvatim broj jedan Beograd

- Ljepotica čuva leđa Trumpu, a nagađa se da mu je i ljubavnica

- Silić: Uz brzinu od 150 km/h najveći je izazov spustiti se živ i zdrav

Foto: Vecernji list

Ključne riječi

Komentara 20

DU
Deleted user
22:33 04.02.2018.

Novinari opet rade polučlanak. Ova rečenica je potpuno kriva: "Josip Mrzljak, koji Varaždinskom biskupijom upravlja od njezina osnutka." E pa dragi novinaru, prvi varaždinski biskup bio je Marko Culej, pa molim da se to ispravi u članku. A što see tiče novih imenovanja, znam da bi svi najradije birali po svojem nahođenju i preferencijama, ali pustite to Papi i Duhu Svetome. Samo su oni kvalificirani za to. Nemojte ovakve bedaste članke pisati.

Avatar Leftard_logic
Leftard_logic
21:32 04.02.2018.

Kada protuprirodnaški kler ide u penziju? Sarnavka, Benčićka, Bosanac, Stazić, Pusić...?

CR
crodux
23:15 04.02.2018.

Biskupi i svećenici prvi nosioci pismenosti i kulture u hrvata!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije