Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u Večernjem
Povratak na članak

Biskup Uzinić: Nijedan pozdrav nije vrijedan podjela

Ono što na našoj političkoj sceni razlikuje političke strane na lijeve i desne isključivo je odnos prema ideološkim temama

Komentari 24

Avatar majmunranko
majmunranko
21:14 03.09.2017.

Da nije bilo HOS-ovaca i Za dom spremni u Dubrovniku 1991., Uzinić bi danas bio monah u SPC. Ako ga kojim slučajem "osloboditelji" ne bi bacili u neku jamu.

VL
DU
Deleted user
23:06 03.09.2017.

Pa kako bi opstali naši političari,zavadi pa vladaj. Dok se narod svađa tko je bio crveni-crni-plavi,di je tko bio 41-91 ,dotle naši političari i lijevi i desni imaju mir i sebi pune džepove i rade šta hoće.

VL
Avatar alien79
alien79
21:09 03.09.2017.

Čekamo prskanje biskupa Košića, svi drugi su irelevantni

VL
Avatar majmunranko
majmunranko
21:12 03.09.2017.

Za veliki dio iste te "javnosti" koja pljuje po spomen obilježju dragovoljcima HOS-a i križ je simbol zločina, zar ne, biskupe?

VL
ML
mladaklada
21:47 03.09.2017.

Čini se da, kao i obično, imamo na djelu dvostruka mjerila. Logika biskupa Uzinića primjenjiva je onda i na uzvik "Smrt fašizmu, sloboda narodu", jer je u nekom dijelu povijesti on bio vezan za borbu protiv nacista i oslobođenje od okupacije, a poslije je, nažalost, bio korišten na protuzakonitim i nečasnim poslijeratnim pogubljenjima slugu i pomagača tih okupatora, kao i brojnih nevinih civila i vojnika. Kako onda znati koji spomenik se odnosi časnu ili nečasnu povijesnu fazu, a da se netko ne osjeti uvrijeđenim?

VL
Avatar soliloquy
soliloquy
00:41 04.09.2017.

HOS-ovcima devedesetih taj pozdrav nije pao s Marsa, kao što se nisu dosjetili crnih uniformi samo zato što u dućanu taj dan nije bilo drugih boja. Jasno su se ugledali na ustaše i NDH i to nije bila nikakva slučajnost već namjera. Zatim su ukinuti 1993, pa su bili manji od makovog zrna sljedećih 7 godina pod Tuđmanom, i sad su se 22 godina nakon rata sjetili vješati ploče, ploče koje postoje samo radi provokacije, koje bez spornog pozdrava postavljačima nemaju smisla jer postavljači nisu postavili ploču radi tzv "ratnika" ili "branitelja" već upravo radi ZDS. I svi mi to u Hrvatskoj znamo, ali se pravimo malo tupavi, uključujući i budalaše iz klera. Da se sutra osnuje humanitarna udruga sa pentagramom za logotip, bismo li sad raspravljali o višeslojnosti tog simbola? Zna se što ZDS znači, zna se tko ga je koristio i zašto, zna se i tko ga danas koristi i zašto. Što se tiče "ideoloških tema" - sve teme su ideološke jer to je definicija ideologije. A to što se stranke samo bave svjetonazorskim pitanjima je zato što u onom drugom bitnom smislu (ekonomije) sve - ama baš sve - imaju identične ideje. Ideje koje su, da ironija bude veća, danas prihvaćene kao "normalne" i "prirodne", a uveli su ih na ovim prostorima upravo komunisti. Ideje poput nacionalizacije propalih poduzeća, besplatnog školstva, besplatnog zdravstva, beskrajnih povlastica za tzv. "branitelje", uhljebljivanja u državnoj službi, itd. A od ovog zadnjeg Uzinić doslovno živi jer se cijela crkva uhljebila 9.10.1998.

VL
DU
Deleted user
07:08 04.09.2017.

Organizirati referendum i vidiiti koliko građana HR podržava politiku četničkog štaba u BG i njegovih sluga u HR.

VL
Avatar mama mia
mama mia
03:54 04.09.2017.

Čim su se HOS-ovci odjenuli u crne odore sa svim ustaškim označjem onda​ je i povik ZDS poprimljen iz ustaškog i tu nema dvojbe

VL
BM
branko.mihalic1
08:35 04.09.2017.

pogotovo vi iz crkve razni svećenici sto šire mržnju a žive bolje nego i ko dok sirotinja kopa po kontejnerima

VL
GU
Gustirna
23:09 03.09.2017.

Poznati crveni biskup iz dubrovnika...treba pitati manolica je li ovaj njihov...

VL
NV
NV
22:12 03.09.2017.

Ni jedan osim fašističkih!

VL
NV
NV
00:05 04.09.2017.

Hrvati su bića koja su se u svojoj povijesti uvijek najugodnije osjećala u moćnoj tuđoj guzici. Austrijskoj, talijanskoj, mađarskoj, njemačkoj, američkoj a posebno u EU guzičetini. Iz jugoslavenske su izašli razarajući joj hemoroide i najzad postali “svoj na svome”.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.