Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svi sveti

Biskup Bogović: Svima nam je omogućeno da postanemo sveti

svi sveti (1)
Foto: Iva Vidović/VLM
1/3
01.11.2011.
u 19:17

Sa svake pozicije može se doći do svetosti pa i sa one grešne, poručio je biskup.

Tisuće Ličana na današnji dan Svih svetih obilazilo je vječna počivališta svojih najmilijih gdje su palili svijeće, ukrašavali grobove cvijećem i molili za svoje mrtve.

Povodom blagdana na glavnom gospićkom groblju Svete Marije Magdalene, u Kapeli Svih svetih, misu je predvodio biskup Gospićko-senjski mons. Mile Bogović koji je okupljenim vjernicima uputio nekoliko misli prigodnih za današnji dan.

- Svi smo mi pozvani da budemo sveci i svima nam je omogućeno da postanemo sveti. Samo pitanje je kako mi to želimo. Sa svake pozicije može se doći do svetosti pa i sa one grešne, i sa pozicije Marije Magdalene, jer ona je sa svoje grešne pozicije otišla do velike svetosti, kazao je biskup.

- Mi nasjedamo porukama svijeta da je važno da si moćan, da si bogat, da si utjecajan. Neki se nažalost ne uspiju osloboditi od toga nikada i stalno idu za tim. To su one brane u našemu hodu prema našoj svetosti i trebamo se doista boriti protiv toga, zaključio je Bogović.

Na groblju kod križa vijence su položili i svijeće zapalili ministar zdravstva Darko Milinović koji je predvodio izaslanstvo Grada Gospića. Slijedilo ih je izaslanstvo županije, vojske, policije i branitelja.

Komentara 4

DR
drvodjelja
09:11 02.11.2011.

A što ako je svaki čovjek već SVET ? Stvara li Bog nešto nesveto !?

KA
Karla
10:24 02.11.2011.

Nažalost tim poruka svijeta podliježu i crkveni ljudi. I oni rade na tome da su sve više utjecajni i moćni i bogati. Ako se to ne promijeni, Crkva će sve više tonuti i udaljavati se od Isusa Krista.

QW
qwas33333
18:51 02.11.2011.

Svima nam je omogućeno da postanemo sveti ako imamo dovoljno novaca. jel tako popovi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije