Naslovnica Vijesti Hrvatska

Biografija buduće ministrice uprave Dubravke Jurline Alibegović

Područja interesa su joj lokalne i regionalne javne financije, fiskalni odnosi među razinama vlasti, lokalni i regionalni razvoj, fiskalna decentralizacija i financiranje znanosti i obrazovanja.
21. siječnja 2016. u 14:00 13 komentara 26475 prikaza
Dubravka Jurlina Alibegović
Foto: Pixsell
Pogledajte galeriju 1/7

Buduća ministrica uprave ravnateljica je Ekonomskog instituta Dubravka Jurlina Alibegović. Na toj je dužnosti 2013. godine zamijenila Sandru Švaljek.

Na institut je stigla 1987., gdje je obnašala funkciju voditeljice Odjela za javne financije i financijskih sustava. Na dvije godine Institut je zamijenila angažmanom u Ministarstvu znanosti i tehnologije, kao zamjenica ministra u Račanovoj vladi, da bi se na Institut vratila 2003. kao pomoćnica ravnatelja. Od 2004. do 2011. bila je voditeljica Odjela za ekonomiku javnog sektora, a nakon toga preuzela je posao voditeljice Odjela za regionalnu ekonomiku, održivost i razvojno upravljanje koji je obavljala do danas.

Područja interesa su joj lokalne i regionalne javne financije, fiskalni odnosi među razinama vlasti, lokalni i regionalni razvoj, fiskalna decentralizacija i financiranje znanosti i obrazovanja.

Radila je na velikom istraživanju o lokalnoj samoupravi na osnovi kojeg je zaključila da postojeća organizacija županija nije optimalna te se zalagala za uspostavu manjeg broja regija kako bi se povećala njihova efikasnost i ciljevi regionalnog razvoja.

>> Mandatar Tihomir Orešković objavio listu ministara: 'Ovo je Tim's team'

>> Ovo su novi ministri u Vladi Tihomira Oreškovića!

>> Tko je Vlaho Orepić, budući šef MUP-a?

Dubravka Jurlina Alibegović | Autor : Pixsell Foto: Pixsell

(Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Detonantno izgaranje
Neželjeno detonantno izgaranje
Što je famozni „misfire“ koji često spominju u Top Gearu i The Grand touru

A1 izdvaja za Vas

  • Icek53:

    Dobra je,a njezin rad neka bude odlican.

  • General_U:

    iz kvote mosta dobili smo ministre koji su koji su najviše napredovali za vrime račana i milanovića. prošli su prijedlozi onih koji most drže u šaci, po izboru ministara crkva s njima nema ništa kao što su udbaši do sada ... prikaži još!a tvrdili, a što se tiče hadzeovih ministara izgleda da su bolji ljudi otpali nego neki što su postali ministri maletićka ćorušić krstičević...

  • hammer:

    Izgleda ko mrkli lopov, to ide ove kaj vele da je mačka i pol, zgodna Itd…