Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKCIJA SPASIMO BLOKIRANE
Povratak na članak

Bilo je neizdrživo, ovrha nas je otjerala iz Hrvatske

Počeo sam kasniti i s doprinosima za obrt, naraslo je na oko 35.000. Danas je to s kamatama došlo do 300 tisuća kuna

Komentari 207

KA
kapunjohan
09:14 05.02.2018.

Svoje dugove i obaveze mora plaćati svatko sam, jedni novac spiskaju za mnoge nepotrebne stvari drugi uredno plaćaju iako se moraju odreći mnogo čemu. Ustanove koje tjeraju dužnike moraju biti ažurnije, dok netko ne plaća mobitel, struju, doprinos ,plaće radnicima itd. moraju prontno reagirati i obustaviti posao ili uslugu. Dug se zablokira i može rasti samo za ,,inflacisku,, kamatnu stopu a troškovi postupka za naplatu moraju se normirati. Pristojne socialne službe moraju automatski biti upućene u dug građana ako taj nije naplaćen u roku recimo 60 dana, Dug može i pričekati bolje dane pa makar i na posao u Njemačkoj .

VL
Avatar Mi ili Oni
Mi ili Oni
10:24 05.02.2018.

Moja susjeda, javna bilježnica, vozi Mercedes ML 500 od 800 000 kn, djeca joj voze Porše Terence i Land Rovere od nekih MILION kn, JEL TO VAMA NORMALNO ST_O_K_O. A tko je to omogućio? Ova zemlja juri prema DNU

VL
DO
doktorica
09:44 05.02.2018.

kod nas dobro žive samo oni koji ne rade a uzimaju

VL
IL
ilijan1a
08:58 05.02.2018.

Finu treba ukinuti jer nema nikakvu svrhu jedino da maltretira vlastite građane. To govorim s razlogom takve ustanove ne postoje nigdje u europskoj uniji sem kod nas.

VL
Avatar Perkovic Paraga
Perkovic Paraga
17:45 05.02.2018.

Bijeg u inozemstvo ne stiti od ovrhe. Slijedi plijenidba , gubi se pravo na kredit na dugo godina slijedi socijala ili izgon. Jedino sto preostaje jest nagodba, zaraditi i otplatiti sto prije.

VL
Avatar Mi ili Oni
Mi ili Oni
10:14 05.02.2018.

Svi znamo tko stvara NAJVEĆE TROŠKOVE U OVRHAMA = KLIJENTELA koja vozi MERCEDESE = JAVNI BILJEŽNICI, FINA, ODVJETNICI = SVE IH MAKNUTI !!!!!!!!!!!!!!!!!!

VL
BE
Bel
11:08 05.02.2018.

Krediti i dugovi se moraju vracati. I u zemljama na koje se pozivamo, banke jedva cekaju da ti uzmu imovinu ako kasnis s kreditom. Problem kod nas je da troskovi kredita ili rate u casu kad se dogodi neka frka rastu sumanuto, uopce covjek ne zna kako dug od recimo 10 000 kuna naraste na 50 pa onda na 100 000 kuna i to se zove lihvarenje. Kod nas je na snazi nemoralan, neetican zakon o kamatama koji je lihvarski i koji potire sva ljudska prava. Nazalost, podrzavaju ga sve vlade, a vi glasate za njih. To je razlika izmedju nas i civiliziranih zemalja, kamate na kamate, kamate na kamate i to se pretvara u sveukupni dug. Nisam za oprost dugova, a oni koji su blokirani zbog malih iznosa, neka ih se odblokira, a dug neka vrate kroz drustveno korisni rad u drzavnim institucijama

VL
NA
narod1
10:42 05.02.2018.

Meni je neshvatljivo kako dugovi u par godina narastu deseterostruko ako je zakonski zabranjena kamata na kamatu. Divlji zapad je bio Švicarska za ovu hajdučku zemlju

VL
Avatar bludnisin
bludnisin
10:03 05.02.2018.

I bogec Todoric je morao pobjeci. Ali tek nakon sto je kupio helikopter,koristio otok, dobio drzavnu imovinu i osigurao buducih 10 narastaja.

VL
ST
stefj
10:22 05.02.2018.

Ovo je zapravo loš primjer, kredit je dignut i prestao se vraćati. Veći problem su mali iznosi, gdje troškovi premašuju vrijednost duga... Problem je u Hrvatskoj nastao kada su se počeli pisati posebni zakoni o tome, kada je država na silu stavila razne posrednike u proces. FINA samo smeta i košta, javni bilježnici i odvjetnici su skupi, razne pristojbe samo nabijaju trošak, a o zateznim kamatama da ne pričamo... Hrvatska je napravila situaciju u kojoj se na dugu može zaraditi više nego prodajom bilo čega. Zakoni su pisani da pogoduju interesnim skupinama pri državi, a onda su se uključili razni lihvari jer je to jedan od najprofitabilnijih poslova... I sad kada se radi novi zakon, jako se pazi da se ne našteti interesnim skupinama i državi, već eventualno samo da se malo više zaštiti dužnik. A stvar je jednostavno može riješiti; maknite posrednike iz procesa, smanjite zatezne kamate, iliti napravite dug manje profitabilnim.

VL
Avatar istrebljivač
istrebljivač
09:41 05.02.2018.

Banke jedva čekaju da uzmeš kredit, mole boga da ga ne plaćaš da ti mogu uzeti sve što imaš. Kredit u NJemačkoj ne možeš dobiti ako nisi solventan t,j. ako nemaš stalni posao a bitno je za što dižeš kreditit što kod nas nije bitno.

VL
Avatar Snijeg
Snijeg
09:31 05.02.2018.

znate mene cudi da kod nas nema vise egzistencijalnih i socijalnih prosvijeda?? Uvijek prosvijedi sa ideoloskim predznakom a nista o tomu "gdje je novac"??

VL
Avatar Mi ili Oni
Mi ili Oni
10:09 05.02.2018.

Svi znamo tko stvara najveće troškove u procesu Ovrha = JAVNI BILJEŽNICI, FINA, ODVJETNICI = SVE IH MAKNUTI IZ OVRHA !!!!!!

VL
TU
tudmann
08:44 05.02.2018.

A sad probaj u njemackoj dici kredit pa neplacati

VL
Avatar Le-Freak
Le-Freak
09:22 05.02.2018.

I u Njemackoj je ista stvar sa kreditima. Ostanes bez posla..., rastanes se..., kredit dodje na naplatu.... preostaje samo prodati kucu ako ti je vec ne oduzmu. Ali izgleda ovdje svi znaju kako to u Njemackoj nije tako kao u u nas. Samo vi sanjajte i dizite kredite u Njemackoj pa ih ne odplacujte.

VL
ZL
zlocinackaplatforma112
08:59 05.02.2018.

Ma koga vi s ovakvim člancima j....e u zdrav mozak? Pa dali je dotični gospodin uzeo kredit...da, dali je vratio kredit...ne. Pa ode čovjek u Njemačku i valjda mu je tamo dobro...neka ode u banku, digne kredit od recimo 350000 eura ( neka bude 10x veći nego u RH jer po pisanju ovih besramnih novinara u njemačkoj ili po njima, svugdje izvan RH je bar 100x bolje nego ovdje) i neka ga pokušaju ne otplaćivati. O svemu što bi poslije toga slijedilo molim autoricu ovog članka i ovog lika koji bi trošio ono čega nema da napišu članak u VL-u.

VL
Avatar Robinzon
Robinzon
10:28 05.02.2018.

Proizvođač električnih bojlera zna da će termoregulator isključiti dotok struje kako se bojler nebi pregrijao i eksplodirao, pa je ugradio još dodatni osigurač (begrencer) u slučaju da termoregulator zakaže. Dragi dužnici, a gdje su vaši begrenceri?

VL
Avatar craeclai
craeclai
10:18 05.02.2018.

Ovo ima samo u Hrvatskoj...troše više nego što imaju, očekuju otpise dugova i da ću im ja to plaćati.?????

VL
BE
Bel
11:12 05.02.2018.

Sto se poduzetnistva tice, staljinisticki mentalitet koji vlada Hrvatskom potire sve zivo. A staljinisticki mentalitet imaju i nasi gradjani kojima smeta sto netko vozi mercedes i ima victoria secrets gacice, jer ne zele priznati da postoje jako sposobni, manje sposobni, sposobni, nesposobni i totalno nesposobni ljudi. Hrvati to ne zele priznati. Nitko nije pametniji toliko od mene da bi mu bilo bolje nego meni. Pa se onda pametniji i vredniji iseljavaju ( sposobniji i jako sposobni) , a u HR ostaju sposobni starije generacije bez volje za promjenama (dosta im je svega!), manje sposobni i nesposobni. Tu i tamo ostane i koji mladje aposoban iz privatnih razloga, ali to je premali postotak da se u HRV nesto dogodi. Ne pljujte po Vladi, ona je odraz duha Hrvata.

VL
KR
Krotila
11:01 05.02.2018.

ebem ti vlast u takvoj državi za sve su krivi HDZ i SDP

VL
« 1 2 3 4 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.