Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akcija na Dinari
Povratak na članak

Inženjerijski vod 126. pukovnije tu bitku vodio je bez odmora, po cijeloj dužini bojišnice

Na licu vozača su se miješale emocije straha i ljutnje dok je kamion gubio na brzini, vidjeli smo da neće izaći do vrha jaruge...

Komentari 8

PU
Pukovnik
09:03 26.01.2019.

Hrvatskog vojnika ništa ne može zaustaviti. Sa Domovinom u srcu i puškom u ruci strah i trepet je svim životinjama s Istoka. Uvijek i sve za nju.

VL
MA
Makinja
09:29 26.01.2019.

Bravo decki. Tek nakon ovakvih prica i herojstva vidi se pozrtvovnost inzenjerijskih postrojbi koje su prijeko potrebne svim snaga. Uvik su tu kad ih treba bilo tko...civili ili vojska a najmanje ih se cijeni. Svaka cast decki!!!

VL
MA
Marcos
09:06 26.01.2019.

Hvala za sve..

VL
DU
Deleted user
13:37 26.01.2019.

Hvala novinaru što objavljuje ovako zanimljive članke.... treba pamtiti povijest, a ne da nam tu sad netko tko ne želi Hrvatsku pod krinkom antife falsificira povijest.... jeste li bili na Dinari?.... ja jesam... trebate jednom otići da biste bili svjesni koliko je tu truda bilo uloženo.....

VL
KL
klajo
10:36 26.01.2019.

Hvala Ivana Jović, izvršna urednica portala Vecernji.hr, na objavi. Izuzetna mi je čast što sam učestvovao u paklu Dinare. To se ne može ni pričama, ni filmom stvarno prenijeti koliko je to grdo bilo. Mislim da je najbolji pokazatelj porukaka generala Gotovine predsjedniku Tuđmanu da se ne smije druga zima dočekati na Dinari. Uvijek se sjetim prizora iz Vještić gore kada sam vidio u takvi uvjetima šator od streč folije 7. gardijske. U jednom tekstu napisa na početku "Ko se na buru naslonio nije, taj ne zna kako bura vije!" Počeo sam pisati te kratke priče i objavljivati na svom blogu gdje sad ima podosta materijala a bit će ga i više. http://klajo-blog.com/category/hrvatski-branitelji/

VL
TH
TheLugarKnin
09:50 26.01.2019.

Tko nije bio osobno, "in situ", na Maglaju, Vještić gori i svim spomenutim stazama nije doživio snagu Božju. Moj pok. Otac je tu bio preko 1000 dana na prvoj crti kao pripadnik Samostalne Domobranske Kninske Bojne pod zapovjedništvom pukovnika Gojevića. Zajedno sa ovim dečkima. Slava im. Moj stari je iza Oluje vratio uniformu, zaposlio se u " TVIK - u ", bio čak vjećnik HDZ-a u općini Biskupija pored Knina. (To radi dnevnice samo.) I onda je shvatio ŠTO je HDZ, isčlanio se, "TVIK" je radio tri mjeseca i otišao Debeljaku a Pape je shvatija za kakvo se sranje borio, i svjesno i od muke - umro. Liječnici kažu da je preminuo od pankreatitisa, a ja kažem da je umro od muke. Eto. Ugodan vam dan. Otiđite na Dinaru. Ali ne sada. Minus 30 je.

VL
DE
deda1234
09:08 26.01.2019.

Moj naklon..

VL
Avatar Snijeg
Snijeg
09:14 26.01.2019.

ehhh da smo onda imali ove F-16 kao sto imamo danas...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.