Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Govorili i o BiH

'Bild' o susretu Kohl – Karamarko: EU je predugo zapostavljala Ukrajinu

Karamarko Kohl
Foto: Screenshot/Bild
13.03.2014.
u 18:27

EU ne smije sada jednako zapostaviti ni BiH, mišljenja je Tomislav Karamarko.

"Bivši kancelar izražava zabrinutost zbog krize u Ukrajini", naslov je teksta objavljenog u njemačkom "Bildu" koji piše o tome kako se bivši kancelar Helmut Kohl u svom Ludwigshafenu susreo s "hrvatskim oporbenim čelnikom Tomislavom Karamarkom i Mirom Kovačem", međunarodnim tajnikom HDZ-a.

Do susreta je došlo nakon završetka samita Europučana u Dublinu, pa je Kohl izrazio zadovoljstvo što je za EPP-ova kandidata za čelnu poziciju Europske komisije izabran "moj stari prijatelj, dokazani borac za Europu, Jean – Claude Juncker". Kohl je zabrinut zbog krize u Ukrajini te je pozvao sve strane na razboritost. Smatra kako je Zapad proteklih godina ovdje počinio velike propuste.

"EU je predugo zapostavljao Ukrajinu"

– EU je predugo zapostavljao Ukrajinu – rekao je bivši njemački kancelar te dodao kao je bilo i "nedovoljno senzibiliteta u odnosima prema Putinu i Rusiji". Zaključio je da se problemi ne mogu riješiti preko noći. – Treba nam vremena i nadasve razboritosti – kazao je Kohl.

– Miran suživot među različitim narodima i religijama mora biti moguć čak i unutar jedne zemlje – smatra Kohl te dodaje da, nažalost, kriza oko Ukrajine pokazuje da "rat nije nužno pitanje prošlosti" i da se mi još ne možemo osjećati sasvim sigurno u Europi.

"Europa ne smije zapostaviti ni BiH"

Karamarko je kazao da hrvatski građani suosjećaju zbog nesigurnosti kojoj su izloženi građani Ukrajine, posebno na Krimu te da se sada vidi koliko je važno da je RH postala dio prostora europske slobode, sigurnosti i prava. Karamarko i Kovač prenijeli su Kohlu i zabrinutost zbog neravnopravnosti Hrvata i situacije u susjednoj BiH koju "isto tako Europa ne smije zapostaviti jer ima svoje mjesto u EU".

>>Karamarko: HDZ je počeo borbu protiv korupcije u ovoj državi

>>Slaven Letica: HDZ nije zločinačka organizacija!

Komentara 9

ĆA
ćaćaća
18:34 13.03.2014.

pa neće valjda primiti milančeta..

Avatar anticenzura
anticenzura
19:04 13.03.2014.

A sta je najkomicnije od svega, sastala se dva Lidera, Karamarko i Kohl, obe dvije stranke optuzene za korupciju. Kohl sa 500 miliona maraka ilegalnog crnog fonda u stranci, izbacen iz stranke ako se ne varam, i jos ima obraza popovati svijetu o postenju i davati lekcije morala drugim zemljama. Strasno sta smo dozivjeli.

Avatar pf
pf
18:46 13.03.2014.

Mogao bi primiti Košutića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije