Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STARI PERKOVCI

Preminula žena bila je srčani bolesnik: 'Doktor je pojurio i odveli ju je, sve sam vidio'

Žena u Starim Perkovcima umrla u ambulanti nakon što je primila cjepivo AstraZenece
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/7
26.02.2021.
u 19:01

Marku Funariću, kao ni njegovoj ženi, nije bilo ništa nakon cijepljenja, a nije ni primijetio kako je nekome iz grupe još pozlilo

Nakon što je žena (88) iz Starih Perkovaca, kojoj je danas u jutarnjim satima pozlilo te je preminula netom nakon cijepljenja, utvrđeno je da nema uzročko-posljedične veze između cjepiva i smrti jer je žena i prije bila bolesna, saznaje 24 sata.

Žena je, saznaje se, bila naručena u 9.30 sati na cijepljenje, zajedno sa 11 drugih sumještana, a liječnica u ambulanti kazala je i kako je zvala baku dan ranije i pitala ju kako se osjeća i želi li primiti cjepivo, na što je odgovorila kako će doći jer se boji korone. Samo nekoliko minuta nakon cijepljenja joj je pozlilo, a nakon 45 minuta reanimacije je preminula.

- Bio sam i ja u ambulanti u tom trenutku i znam tu ženu. Došao sam se cijepiti kad i ona, jednako tako i moja supruga. Sve sam vidio. Cijepljen sam neposredno prije nje. Njoj je, međutim, odmah pozlilo, dojurio je doktor, skinuo joj maramu s glave, a ona se počela znojiti i povraćati. Odveli su je i zatvorili vrata, ništa dalje nismo vidjeli, kazao je Marko Funarić (84) koji zna da je žena i prije bila bolesna te je mišljenja kako cijepljenje nije imalo veze sa smrću.

Njemu, kao ni njegovoj ženi, nije bilo ništa nakon cijepljenja, a nije ni primijetio kako je nekome iz grupe još pozlilo.

Iz Agencije za lijekove (HALMED) govore da je žena bila srčani bolesnik te je preminula od srčanog aresta, zbog čega su i donijeli zaključak da cjepivo nema veze sa smrću te se slučaj vodi kao neželjeni događaj nakon cijepljenja. Neće biti niti potrebna obdukcija, osim ako to ne zatraži obitelj. 

 - Proveden je hitni postupak ocjene ove prijave te je utvrđeno da nema uzročno-posljedične povezanosti s cijepljenjem. Temeljem dostupnih informacija, isključena je mogućnost anafilaktičke reakcije jer nije bilo neposredne alergijske reakcije te se nisu razvili simptomi kao što su bronhospazam, kožne promjene ili edem. Također, isključena je mogućnost medikacijske pogreške, odnosno neodgovarajuće primjene cjepiva, govore iz HALMED-a te napominju kako cijepljenje protiv COVID-a ne smanjuje smrtnost iz drugih razloga. 

U EU, kažu, svakodnevno od različitih uzroka umire oko 12.000 ljudi, od kojih je 83 posto u dobi starijoj od 65 godina, a zasad ni kod jednog prijavljenog slučaja nuspojave nije bilo uzročko-posljedične veze sa cjepivom.

Prije godinu dana zabilježen prvi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj

Komentara 19

IV
ivan952
19:17 26.02.2021.

kako ste u istom danu uspjeli prije obdukcije saznati razlog smrti jel ? 161733 clanaka o opravdanju cjepiva, cijela masinerija se upela da opravda smrt. masonsko zlo

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
20:00 26.02.2021.

Koji je ovo već članak po redu kojim se pokušava na silu opravdati smrt nakon cijepljenja?

DU
Deleted user
20:12 26.02.2021.

Komorbiditeti nemaju veze kada je riječ o umrlima od corone, ali itekako igraju ulogu kada netko umre nakon cijepljenja... Hm.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije