Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLUČILA SE VRATITI

Bila je ikona desnice pa na četiri godine nestala iz politike: Sada se pridružila HSP-u

Zagreb: Predsjednici parlamentarnih stranaka dolaze kod premijera na konzultacije
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/17
04.02.2024.
u 16:23

"Na pravom sam, dakle, mjestu, u koje je utisnuto još živo slovo Oca Domovine. Mjestu gdje riječi ne blijede, a bojovnici ne odustaju!", navela je Bruna Esih koja je sa sa Zlatkom Hasanbegovićem vodila desnu političku stranku stranku Neovisni za Hrvatsku

Nakon četiri godine izbivanja iz politike, Bruna Esih pridružila se 2. veljače Hrvatskoj stranci prava (HSP). Kako je navela u izjavi, njezina odluka za povratak u politiku otvara dva osnovna pitanja - zašto sada i zašto HSP. Motiv i trenutak, kako dodaje, nikada nije nebitan. 

"Postoje oni kojima motivacija za bilo kakvo političko djelovanje proizlazi iz jednostavnih, pragmatičnih razloga, ali se o njima, među njima, ne govori. U toj hrvatskoj političkoj ‘omerti’ jedina je norma da normi nema, odnosno da sve i svatko ima svoju cijenu, bilo da je riječ o potražnji ili prodaji. Zato je to prostor bez ikakvih vrijednosti (osim demagoški) – bez ideologije, Boga i nacije. Za koga se takvima onda ostaje boriti, ako ne tek za sebe same?

Postoje i oni drugi (jamčim životom da još postoje!) kojima je poticaj za političko djelovanje jednako svakom drugom djelovanju u životu. Ono je potaknuto unutarnjom odgovornošću, vođeno savješću, ali koliko god da je slojevito dolazi vrlo spontano i bez pripreme. U takvom djelovanju na raspolaganju imamo ono što nam rođenjem dade Bog, a vrijednosno dalje oblikuje Dom – obitelj i domovina. Za njih se onda i borimo! Dovede li pak netko ijedno od toga u smrtnu opasnost, s namjerom ili nečinjenjem, aktiviraju se svi alarmi, jer bez njih bismo ostali ljudi bez identiteta, siročad. Niti jednog trenutka moje političko biće nije odustalo, jer je to nemoguće – nedjeljivi je dio tog šireg nasljeđa za koje osjećam odgovornost. I radi toga nikad nije pristalo biti predmetom prodaje", navela je Esih koja je sa sa Zlatkom Hasanbegovićem vodila desnu političku stranku stranku Neovisni za Hrvatsku.

VEZANI ČLANCI:

"Trgovci, dakako, nastavljaju trgovati za dolazak na pozicije moći po istom isprobanom receptu, skrivajući svoj unosan posao iza domoljublja, proturajući laž za nadu. Sigurni su da mogu tako i dalje, jer kupili su mnoge, zarazili zdrave. Spretno održavaju kaos, idealan medij za njihovo održanje. Prvotnu sedaciju nacije uskoro slijedi i nekroza. Tko će nam onda na kraj, misle. No pogled u povijest uvijek će ih demantirati. Jer upravo u otrovima koje ispuštaju nalaze se protuotrovi: pravednički bijes i prkos, vođeni ljubavlju i osobnom slobodom koje za strah i prepreke ne znaju!

Odgovori su tu na sva ‘zašto’. Na pravom sam, dakle, mjestu, u koje je utisnuto još živo slovo Oca Domovine. Mjestu gdje riječi ne blijede, a bojovnici ne odustaju! Mjestu ponosnog člana Hrvatske stranke prava, na kojemu sam zahvalna i koje me čini poniznom. Bog i Hrvati!", navela je Bruna Esih.

VIDEO Sandra Benčić komentirala može li Ivan Turudić postati glavni državni odvjetnik

Komentara 23

LI
Linomedo
22:26 04.02.2024.

Nažalost desnica se međusobno potkopava pa gužvu koriste nesposobni, ali podmukli i politički spretniji

Avatar Purgerdragovoljac
Purgerdragovoljac
07:57 05.02.2024.

Rijetki su političari koji se nisu dali kupiti, još rijeđi oni kojima je Hrvatski interes ispred osobnog, a vjera u Boga i domovinu nepokolebljiva. Takva je Bruna i Bogu hvala da nam se vratila.

TI
Tinček
11:58 05.02.2024.

Gdje ti je stranka koju si preuzela? Posvadila si se sa Hasanom i sad da ti opet netko vjeruje?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije