Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ubijen medvjed

Bijeg divljih životinja iz njemačkog zoološkog vrta bila lažna uzbuna!

Lavići
Foto: Zagreb ZOO
01.06.2018.
u 19:45

Do zbrke je došlo nakon što se uslijed oluje i obilnih kiša prelila rijeka Pruem, koja teče duž granice vrta, i poplavila nastambe divljih mačaka

Životinje za koje se mislilo da su pobjegle iz zoološkog vrta u zapadnoj Njemačkoj, među kojima dva lava, dva tigra i jaguar, zapravo uopće nisu napustile svoje nastambe, a čuvarima su nestale iz vida zbog poplava uslijed nedavne oluje, rekao je lokalni gradonačelnik. 

Glasnogovornik okruga Bitburg-Pruem ranije u petak je rekao da su životinje pobjegle iz zoološkog vrta Eifel i općini Luenebach.

Andreas Kupper, gradonačelnik obližnjeg Arzfelda, kasnije je objasnio da osim medvjeda niti jedna životinja zapravo nije pobjegla iz nastambi. Medvjed je kasnije ustrijeljen na stazi za posjetitelje u zoološkom vrtu.

Do zbrke je došlo nakon što se uslijed oluje i obilnih kiša prelila rijeka Pruem, koja teče duž granice vrta, i poplavila nastambe divljih mačaka. Krupper je rekao da su nakon poplava u noći na petak lokalne vlasti pretraživale nastambu uz pomoć drona no nisu našle životinje. Kada se nekoliko sati kasnije voda povukla nađene su i divlje mačke.

Medvjed je uspio pobjeći jer je dio ograde oko njegove nastambe uništila bujica, rekao je Krupper. Dok se mislilo da su životinje na slobodi stanovnicima Luenebacha je savjetovano da ostanu u kućama te su zamoljeni da ako zamijete neku od životinja obavijeste policiju. 

Na 30 hektara privatnoga Eifel-Zooa koji je 1965. otvorila obitelj Wallpott obitava gotovo 400 životinja, a godišnje ga posjeti oko 70.000 ljudi, stoji na internetskim stranicama ZOO-a. U Luenebachu živi oko 500 stanovnika. Mjesto je od belgijske i luksemburške granice udaljeno desetak kilometara.

Ključne riječi

Komentara 10

CV
cvikcange
15:18 01.06.2018.

Ma pa da. Maksimir može podlijeći velikoj poplavi. Pa dobro VL vama mozak spržen ili ?

BL
bljak007
22:11 01.06.2018.

Tko tu koga????? Na tv. u večernjem dnevniku rekli da su životinje uhvaćene i vračene u zoo. Ali mora da je novinar V.L. bio tamo i vidio lavove u kavezu.

DU
Deleted user
15:15 01.06.2018.

to vam je vijest slicna vijesti da mujo iz donjeg valufa ima onu stvar dugacku 30 cm....poslije je denantirano da nije iz donjeg nego iz gornjeg vakufa. .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije