Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U PLUSU JEDINO JUG

BiH zahvatio ledeni val, temperature do minus 20

Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/2
12.02.2021.
u 10:40

Meteorolozi su izvijestili kako će se iznimno niske temperature zadržati i u danima vikenda

Veći dio Bosne i Hercegovine u petak je zahvatio ledeni val pa su se temperature u toj zemlji ponegdje spustile i do 20 stupnjeva ispod ništice, izvijestile su meteorološke službe.

Rekordnih ovogodišnjih -20 zabilježeno je na planini Bjelašnici pokraj Sarajeva dok je u samom glavnom gradu u 7 sati izmjereno -7 stupnjeva.

Temperature slične onima u Sarajevu zabilježene su i u drugim gradovima u središnjem dijelu BiH, a iznimno hladno bilo je i na jugu zemlje gdje se rijetko bilježe ledeni dani kakav je petak.

U Grudama je tako temperatura u jutarnjim satima iznosila -3 stupnja, Mostaru -2 a u Neumu je bila 0.

Meteorolozi su izvijestili kako će se iznimno niske temperature zadržati i u danima vikenda, a u 'plusu' bi mogao biti jedino jug zemlje odnosno Hercegovina gdje se očekuju temperature do pet stupnjeva.


VIDEO Pogledajte što je prvi čovjek hrvatskog skijanja otkrio Ivanu Šariću

Iako na cestama nema snježnih nanosa, iz entitetskih auto-moto klubova upozoravaju vozače na skliske kolnike i povećanu opasnost u prometu.

Ključne riječi

Komentara 1

MO
montello
17:50 12.02.2021.

bolje da je bladno lani je bila veljaca topla

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije