Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIHVAĆEN ZAHTJEV HRVATSKE
Povratak na članak

BiH se ipak jasnije otvara put prema statusu kandidata za EU, evo što to znači

Austrija, Slovenija i Mađarska su također bile te koje su inzistirale da se nacrt zaključaka poboljša u točki koja govori o BiH, tako da se na summitu satima raspravljalo zapravo o BiH, a ne o Ukrajini i Moldaviji, koje su ipak vijest dana

Komentari 7

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
23:43 23.06.2022.

"Prema više izvora sa summita, i hrvatskih ali i potpuno nepristranih, stranih, hrvatski premijer bio je taj koji je davao ritam raspravi na sastanku Europskog vijeća." - uz ovakvo dodvoravanje, nije ni čudo da se šire majmunski boginje.

VL
LJ
ljudemisi
22:35 23.06.2022.

Sa bagrom kao što je slučajni nestalo bi Hrvata u BiH ostale bi samo poturice, razni komšići i srbi

VL
ZV
zvezdomor
07:53 24.06.2022.

Znači...samo raspališ po hrvatskim zrakoplovima punim putnicima i odmah se si u eu

VL
Avatar Cohen
Cohen
19:16 24.06.2022.

Kontru ovom panegiriku Plenkovićevim "zaslugama" za BiH na jučerašnjem Vijeću predstavlja osvrt na odluke Vijeća u švicarskom konzervativnom listu (na Indexu). Ne držat se jednog izvora.

VL
PR
prajdali100
22:54 23.06.2022.

Tiha voda brege valja... možda to predsjednik nekada shvati.

VL
PR
prahrvat
05:32 24.06.2022.

Diplomacija je vještina, a ne prorusko lupetanje.

VL
ST
stefj
08:29 24.06.2022.

Koliko vidim, da bi BiH postala kandidat, treba riješiti izborni zakon i uskladiti ga s ustavom... E sad, s jedne strane to se može smatrati uspjehom Hrvatske diplomacije, jer se time radi pritisak na Sarajevo za promjenu izbornog zakona, no, s druge strane, pitanje je koliko Bosanci uopće žele ući u EU. Oni Tursku smatraju svojom domovinom, a kako Turska nije nešto pretjerano zagrizla za EU, tako neće niti Bosna... Reklo bi se, šizofrena situacija za BiH Hrvate... Opet, da im se odobrio status kandidata, onda bi Bosanci dobili još vremena da održavaju ovakvu situacija u nedogled. Ovo je možda na kraju jedini način da se nešto promijeni za ove izbore, budući da će se o statusu kandidata odlučivati u 11. mjesecu. Naravno, ako postoji i najmanja želja Sarajeva za statusom kandidata na jesen...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.