Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAŽI PREKID VATRE

Biden: Vojni odgovor Izraela u Pojasu Gaze bio je pretjeran

Joe Biden makes remarks on his administration's efforts to lower prescription drug costs
Foto: Chris Kleponis/NEWSCOM
1/4
09.02.2024.
u 06:49

Sve to mora prestati što prije, ima puno nevinih ljudi, puno onih koji gladuju, koji su u nevolji i koji umiru, rekao je američki predsjednik

Vojni odgovor Izraela u Pojasu Gaze bio je pretjeran, rekao je američki predsjednik Joe Biden tijekom četvrtka u Bijeloj kući, za vrijeme druženja s novinarima.

„Također, uistinu se jako zalažem da humanitarna pomoć stigne u Gazu. Zalažem se i za prekid vatre kako bi se omogućilo oslobađanje talaca. Sve to mora prestati što prije, ima puno nevinih ljudi, puno onih koji gladuju, koji su u nevolji i koji umiru“, naglasio je američki predsjednik.

VEZANI ČLANCI: 

Bijela kuća je u četvrtak najavila da neće podržati nikakve planove Izraela za velike vojne operacije u Rafi, na jugu Pojasa Gaze te je navedeno da je šef diplomacije Antony Blinken jasno izrazio zabrinutost SAD-a u vezi takvih operacija. Izrael je u četvrtak žestoko bombardirao Rafu.

„Bilo kakva velika vojna operacija u Rafi u ovo vrijeme, pod ovim okolnostima, s više od milijun ili milijun i pol Palestinaca koji su potražili sklonište u Rafi, bez razmatranja njihove sigurnosti, bila bi katastrofa. Mi to ne podržavamo”, rekao je glasnogovornik Bijele kuće John Kirby. 

Joe Biden makes remarks on his administration's efforts to lower prescription drug costs
1/32
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije