Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DO KRAJA LIPNJA

Biden obećao 20 milijuna dodatnih doza cjepiva: 'Pet puta više od bilo koje druge zemlje'

US President Joe Biden delivers remarks on the COVID-19 response and the vaccination program
Foto: Shawn Thew - Pool via CNP/Newscom/PIXSELL
1/3
17.05.2021.
u 21:31

S novih 20 milijuna, broj doza cjepiva koje je obećala Bijela kuća se popeo na 80 milijuna

Američki predsjednik Joe Biden u ponedjeljak je objavio da će do kraja lipnja SAD poslati  dodatnih 20 milijuna doza cjepiva protiv covida-19 u treće zemlje, uz već ranije obećanih 60 milijuna doza, no za sada nije isporučena niti jedna doza.

"Danas objavljujem da ćemo podijeliti doze cjepiva Moderne, Pfizera i Johnson&Johnson s ostatkom svijeta. SAD će podijeliti najmanje 20 milijuna doza", rekao je Biden.

S novih 20 milijuna, broj doza cjepiva koje je obećala Bijela kuća se popeo na 80 milijuna što je, kako je rekao Biden, "do sada pet puta više od bilo koje druge zemlje".

"Više od Kine i Rusije", kazao je Biden, dodavši da cjepivo neće koristiti kako bi od zemalja primateljica nešto dobio zauzvrat.

Glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki nije odgovorila na pitanje o kojim se zemljama radi, obećavši da će detalji o kriterijima biti "uskoro objavljeni".

Krajem travnja Washington je najavio slanje 60 milijuna doza cjepiva AstraZenece u druge zemlje, ali do dan danas nije poslana ni jedna doza jer američke zdravstvene vlasti nisu dale zeleno svjetlo.

 

Koktelima možete pojačati imunitet: Donosimo jednostavne recepte!

 

Ključne riječi

Komentara 6

DD
DD
05:58 18.05.2021.

Polu mrtav čovek boze sačuvaj.

Avatar dobry
dobry
04:05 18.05.2021.

Što na ovo veli naša legenda Miroslav petković!? Što se dogodilo sa SputnjikomV?

ZI
zimerman
01:01 18.05.2021.

Ja stvarno ne znam šta bi zadovoljilo proklet , zaostao i nezahvalan narod . Dakle , ,,u ovom slučaju se dijeli medicinska pomoć za države koje nisu u stanju da se pobrinu o svojim građanima . Kome ta pomoć nijee potrebna uvijek može da je odbije,,, ali onaj ko je prihvati treba u najmanju ruku da kaže jedno malo hvala .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije