Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'u bliskoj budućnosti'

Biden najavio: Prebacit ću američke trupe u zemlje istočne Europe i NATO-a

Joe Biden signs support bills for veterans - Washington
Gripas Yuri/ABACA
29.01.2022.
u 07:28

Pentagon je stavio oko 8.500 američkih vojnika u pripravnost za moguće raspoređivanje u Europu usred gomilanja ruske vojske u blizini ukrajinske granice.

Američki predsjednik Joe Biden rekao je u petak da će SAD "u bliskoj budućnosti" razmjestiti vojnike u zemlje istočne Europe i NATO-a. Pentagon je stavio oko 8.500 američkih vojnika u pripravnost za moguće raspoređivanje u Europu usred gomilanja ruske vojske u blizini ukrajinske granice.

"Prebacit ću američke trupe u istočnu Europu, u zemlje NATO-a, u bliskoj budućnosti. Ne radi se o puno vojnika", citira američkog predsjednika press pool Bijele kuće.

Na pitanje ima li novih informacija o situaciji u Ukrajini, Biden je odgovorio: "Ne u zadnjih par sati."

Ranije ovoga tjedna je glasnogovornik Pentagona John Kirby rekao da su Sjedinjene Države spremne poslati 8.500 vojnika u Europu, ali konačna odluka o tome još nije donesena. Prema njegovim riječima, riječ je o borbenim, izviđačkim, zrakoplovnim, sanitetskim i transportnim postrojbama.

Kirby je u utorak za CNN pojasnio da Sjedinjene Države ne planiraju rasporediti svoje trupe u Europi izvan teritorija zemalja koje su saveznice u NATO-u.

Ključne riječi

Komentara 16

Avatar bimbopus
bimbopus
05:40 30.01.2022.

Gosp. B. zar su vas zvali ,gasite vatru benzinom , ovo nije potez kojim bi smirili situaciju , ili vama i vašoj kliki nije do smirivanja napetosti i ratne opasnosti .

AN
ante555
08:13 29.01.2022.

Ovaj je odlucio pokrenuti rat na tuđem teritoriju, a glumio mirotvorca

VI
vidum
10:03 30.01.2022.

Mislim da ovaj Bidenov potez ima najveću podršku kod prijateljica noći.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije