Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
telefonski razgovor

Biden i Macron dogovorili usklađeno djelovanje prema Rusiji, razgovarali i o sankcijama

President Macron Welcomes President Biden - Rome
Foto: Blondet Eliot/ABACA
1/3
03.02.2022.
u 08:24

Zapad od kraja 2021. optužuje Moskvu da je nagomilala desetke tisuća vojnika blizu ukrajinske granice radi moguće invazije

Američki predsjednik Joe Biden i njegov francuski kolega Emmanuel Macron dogovorili su se u srijedu da će usklađeno odgovoriti na rusku vojnu nazočnost na ukrajinskoj granici, priopćila je Bijela kuća.

U telefonskom razgovoru koji se dogodio pošto Macron nije isključio mogućnost posjeta Rusiji radi pronalaska diplomatskog rješenja krize, dvojica čelnika su "potvrdila potporu suverenitetu i teritorijalnoj cjelovitosti Ukrajine", istaknula je američka administracija.

Razgovarali su i o "koordiniranju koje je upravo u tijeku na diplomatskoj i na razini priprema za uvođenje brzih i oštrih gospodarskih sankcija Rusiji u slučaju daljnje okupacije Ukrajine".

"Predsjednik Biden i predsjednik Macron su se dogovorili da će njihovi timovi biti u redovitom kontaktu, konzultirajući se ujedno sa saveznicima u NATO-u i s partnerima u EU-u, u vezi s našim koordiniranim i globalnim pristupom rješavanju tih problema".

Zapad od kraja 2021. optužuje Moskvu da je nagomilala desetke tisuća vojnika blizu ukrajinske granice radi moguće invazije.

Rusija odgovara da ne kani napasti Ukrajinu, nego je samo zabrinuta za svoju sigurnost.

VIDEO Gordan Grlić Radman: Doživjeli smo jednu veliku sramotu zbog izjava Zorana Milanovića

Komentara 3

DU
Deleted user
09:32 03.02.2022.

Jedini razlog zabrinutosti vidim u daljnoj ekspanziji Zapada na Istok. Ukrajini bi trebalo biti svjedno da li je muze Istok ili Zapad. I jedni i drugi vide Ukrajinu kao potencijalnu koloniju.

Avatar RocoBaroco
RocoBaroco
09:16 03.02.2022.

fuj.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije