Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Luiz Inácio Lula da Silva

Biden i Macron čestitali novom brazilskom predsjedniku: 'Obnovit ćemo prijateljstva'

Luiz Inacio Lula da Silva
Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija
1/3
31.10.2022.
u 06:55

Kandidat ljevice Lula je osvojio 50,83 posto glasova, prema 49,17 posto za desničara  Jaira Bolsonara, nakon što je prebrojano nešto manje od prebrojanih 99 posto glasova, potvrdio je Vrhovni izborni sud u Brazilu.

Američki predsjednik Joe Biden čestitao je u nedjelju novoizabranom brazilskom predsjedniku Luizu Inaciu Luli da Silvi na njegovoj pobjedi na "slobodnim, poštenim i vjerodostojnim izborima" Biden je izjavio kako se raduje nastavku suradnje između njihove dvije zemlje.

Na izbornoj pobjedi Luli da Silvi je čestitiao i francuski predsjednik Emmanuel Macron koji je u objavi na twitteru napisao kako će "obnoviti veze prijateljstva između svojih zemalja".

Luiz Inácio Lula da Silva pobijedio je u drugom krugu na nedjeljnim predsjedničkim izborima protiv Jaira Bolsonara koji nije uspio osvojiti svoj drugi mandat.

Kandidat ljevice Lula je osvojio 50,83 posto glasova, prema 49,17 posto za desničara  Jaira Bolsonara, nakon što je prebrojano nešto manje od prebrojanih 99 posto glasova, potvrdio je Vrhovni izborni sud u Brazilu. 

Komentara 8

DU
Deleted user
08:02 31.10.2022.

Još jedan udarac za Putina.

NA
najposebniji
08:42 31.10.2022.

Mogla bi se Putinova brick malo okrnjiti...

Avatar Gerbil, the farming Troll
Gerbil, the farming Troll
07:37 31.10.2022.

U originalnom podnaslovu piše “nakon što je prebrojano nešto manje od prebrojanih 99 posto glasova”. Prebrojali su nešto manje od prebrojanih glasova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije