Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Siguran dar

Biciklisti! Istaknite se kad je važno uz reflektirajuću trakicu

01.06.2018.
u 18:31

Izbjegnite novčane kazne i, još važnije, nesreće - uz dar koji su vam pripremili Večernji list i MUP

Mnogi ljudi nisu svjesni da postoji niz zakona za bicikliste koji su uvedeni kao mjere za njihovu sigurnost. Bez obzira na to koliko biciklist bio vješt, važno je imati tehnički ispravan i dobro osvijetljen bicikl.

Zato u ponedjeljak 4. lipnja Večernji list i Ministarstvo unutarnjih poslova donose reflektirajuću trakicu na dar uz Večernjak.

Važno je razjasniti kriterije za zakonski ispravan bicikl. Bicikl je tehnički ispravan ako ima kočnice na oba kotača, svjetla na prednjoj i stražnjoj strani, katadioptere ili reflektirajuće pločice te uređaj za zvučne signale poput zvona. Ipak, noću nije dovoljno imati samo tehnički ispravan bicikl nego i prikladnu reflektirajuću opremu.

Kazne za bicikliste koji nemaju reflektirajuću oznaku iznose čak 300 kuna.

Sve što trebate da budete vidljivi u prometu jest reflektirajuća trakica. Zato nema razloga da ugrožavate svoju sigurnost i nepotrebno platite kaznu od 300 kuna jer u ponedjeljak 4. 6. upravo takvu reflektirajuću trakicu možete pronaći na dar uz Večernji list.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije