Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EPILOG STRAVIČNE NESREĆE NA KLISU

Bez položenog vozačkog i sa 1,91 promilom sletio s ceste. Jedan suputnik poginuo, a drugi teško ozlijeđen

Dugopolje: Zbog prometne nesreće policija zatvorila brzu cesta Klis-Solin
Miroslav Lelas/PIXSELL
13.07.2021.
u 08:15

Putnik (21) iz Lagune  je ozlijeđen opasno po život, dok je drugi putnik (20) na mjestu preminuo

Kolika može biti opasna  nesmotrenost i obijest mladih  vozača svjedoči primjer 18-godišnjaka kojeg je  Županijsko državno odvjetništvo u Splitu  optužilo za izazivanje nesreće, koju ju skrivio vozeći pijan i prebrzo. Riječ je o nesreći koja se dogodila 14. svibnja 2021. u 21.42 na Klisu, a 18-godišnjak se tereti da je u to vrijeme upravljao Renault Lagunom splitskih oznaka. Vozio je  sjevernom kolničkom trakom Ulice iza grada iz smjera istoka u smjeru  zapada i to bez položenog vozačkog ispita i sa 1,91 promilom alkohola u krvi.

Osim toga vozio je brzinom od 116 kilometara na sat na mjestu gdje je dozvoljeno 40 kilometara na sat!? Tereti ga se da je, zbog psihofizičkog stanja u kojem je bio i brzine kojom je upravljao vozilom, u oštrom lijevom zavoju izgubio kontrolu nad vozilom te je sletio izvan sjevernog ruba kolnika i s desnom bočnom stranom vozila udario u ogradni zid. Potom se odbio na suprotnu stranu kolnika i prednjim desnim dijelom vozila udario u prednji lijevi dio teretnjaka koji je bilo parkirano betonskom proširenju s južne stane kolnika. Putnik (21) iz Lagune  je ozlijeđen opasno po život, dok je drugi putnik (20) na mjestu preminuo.

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu u optužnici je predložilo da se protiv okrivljenog mlađeg punoljetnika produlji istražni zatvor u kojem  je od 15. svibnja 2021. a koji mu je određen zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Ključne riječi

Komentara 6

TR
tratincica68
08:44 13.07.2021.

Dajte mu 40 godina a ne 4 dana

MO
modovisisajteMaraschino
09:03 13.07.2021.

ubijaju i rade invalidima mlade ljude i onda ih sud na kraju "nagradi" sa par godina

Avatar Konjina3.0
Konjina3.0
09:05 13.07.2021.

zlatna mladež RH.. Većina roditelja je isto za k.. Daju djeci da voze bez vozačke jer kao "to se radi", "mora mali znat", "kako će cure gonjat" itd. Vidjeno i čuto miljon puta. Uvesti kazne za roditelje isto pa bu vidjeli kome će dati auto drugi put

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije