Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BiH

Bez odgode nastave u školama po hrvatskom planu i programu

Ilustracija
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
11.03.2020.
u 23:11

"Nadam se da kod nas neće biti koronavirusa, no pojavi li se virus u našoj županiji, sigurno ćemo prekinuti nastavu", rekla je ministrica Mikulić

Neće se obustaviti nastava u školama koje rade po hrvatskom nastavnom planu i programu u Federaciji BiH dok krizni stožeri županija ne donesu odluke o tome postoji li opasnost od zaraze koronavirusom

Unatoč današnjoj preporuci Kriznog stožera Federacije BiH o prekidu nastave u osnovnim i srednjim školama, te visokoškolskim ustanovama, u pet županija sa sjedištima u Mostaru, Širokom Brijegu, Livnu, Travniku i Orašju te općinama Žepču i Usori nastava će se sutra normalno održavati.

"Nastava u Hercegovačko-neretvanskoj županiji neće biti obustavljena dok se ne donese Odluka Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ", priopćeno je resornog ministarstva obrazovanja županije sa sjedištem u Mostaru.

Ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Županije zapadnohercegovačke Ružica Mikulić izjavila je da odluka o nastavku obrazovnog procesa ovisi o eventualnoj pojavi zaraze koronavirusom.

"Nadam se da kod nas neće biti koronavirusa, no pojavi li se virus u našoj županiji, sigurno ćemo prekinuti nastavu", rekla je ministrica Mikulić. Pojasnila je kako se obrazovne ustanove pridržavaju uputa o održavanju higijene i preporukama o zaštiti od zaraze koronavirusom.

"Sve škole su u zadnjih desetak dana su uradile dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju" izjavila je ministrica Mikulić.

Iz Hercegbosanske županije su priopćili kako će Krizni stožer Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih ove županije sutra odlučiti o nastavku održavanja nastave u školama sukladno procjeni epidemiološke situacije.

VIDEO Radimir Čačić u studiju Večernjeg lista: Tražimo ovlasti za kontrolu ljudi u samoizolaciji

HIAN
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije