Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Udruga Sunce

Bez novčane pomoći prijeti im zatvaranje

udruga sunce
Privatna arhiva
22.04.2011.
u 12:07

– Ako nam ne prođe projekt, koji bi se počeo ostvarivati u lipnju, možemo staviti ključ u bravu – kaže S. Pintač

Učenici nižih razreda područne škole u Petkovcu skupili su igračke, slikovnice i crtane filmove za svoje male prijatelje iz udruge Sunce u Presečnom. Darove su im uručili na prigodnom druženju u prostorijama udruge, gdje su imali i kreativnu radionicu. Svaki poklon udruzi Sunce dobro dođe jer je u financijskim problemima.

– Završio je projekt koji smo imali s Ministarstvom zdravstva, a ono više ne raspisuje natječaj za osnovnu djelatnost, odnosno za održavanje “hladnog pogona”. Mi tako već dva mjeseca nismo dobili plaću, radimo bez ikakve naknade. Ako nam u ministarstvu ne prođe projekt, koji bi se trebao početi ostvarivati u lipnju, slobodno možemo staviti ključ u bravu – kaže predsjednica udruge Sunce Sunčana Pintač.

Iz novomarofskog gradskog proračuna godišnje dobivaju samo 15.000 kuna, a od županije su jučer dobili tisuću kuna. Sve to nije dovoljno za adekvatnu skrb za članove s posebnim potrebama. Udruga je i jedina iz Varaždinske županije ušla u projekt “Mreža podrške”, koji se financira europskim novcem.

U sklopu projekta održavat će se radionice s roditeljima, a vodstvo udruge trebalo bi naučiti i kako što bolje pisati projekte. Kako bi namaknuli nešto novca, članovi udruge danas će u Novom Marofu prodavati domaće kolače.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije