Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najvažnije ocjene
Povratak na članak

Bez dodatnih bodova za upise u srednje škole ostali i sportaši i muzičari

Uz ocjene, bodovat će se i uspjesi ili rezultati postignuti na natjecanjima iz znanja, a izravan upis
 učenicima koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na natjecanjima

Komentari 73

AN
anabanana1812
14:41 28.04.2014.

Najgori ministar u povijesti Hrvatske, uništio hrvatsko školstvo, sad traži popravnu ocjenu nakon što ga je Ustavni sud srušio.

VL
CI
cigulimiguli
14:46 28.04.2014.

A da je ministar u svom jednostavno složenom mozgu uspio doći do spoznaje da nije u svim školama isti kriterij ocjenjivanja možda bi mu palo na pamet uz ocjene probati i učenike testirati nekim prijemnim ispitom pa bi možda nešto i shvatio u svom mandatu u kojem se više bavio Mamićem i nogometom nego obrazovanjem i znanosti.

VL
MI
miljenkogracan
14:44 28.04.2014.

Ovo je jasna poruka učenicima: Ko šiša znanje i obrazovanje, stojte doma i visite na Facebooku, bit će vam bolje nego da imate dodatne aktivnosti.

VL
FL
florenz769
15:41 28.04.2014.

I još neka netko iz MZOŠ-a samo "zucne" nešto o stimuliranju športa, glazbe i plesa ili poštovanja poznate "dogme" : U zdravom tijelu - zdrav duh ili stimuliranja učenika organiziranom vremenu u drugim školskim ustanovama da ih se "makne" sa ulice. Zaslužio je bar jednu dobru pljusku. I još nešto: Fantazira se o građanskom odgoju. A za to je osnovno da bude pismen i zna se razumljivo i razumno govoriti o svemu što misli i ima svoje mišljenje. Bez toga nema efikasnog sudjelovanja ni u čemu. A baš ta pismenost i suvislih i razumljivih formiranje rečenica - sramotno su - zapostavljene već godinama. Te se osnove sporazumijevanja ne uče ni na fakultetima - već u osnovnoj školi. Bez tih vještina nema ni temeljitih znanja, nema uspješne srednje škole, ali ni fakulteta. "Jezivo" je slušati govor mladeži u javnosti, na TV-u, pa i kad samo treba odgovoriti na neko pitanje, a da se o jasnom obrazloženju nekog stava ili mišljenja uopće ne možemo nadati. Pismenost i govor su enigmatski, siromašni, kao i u testovima koje tijekom školovanja rješavaju i to im je vrhunski domet. Ljepota izražavanja uz funkcionalnost i uvjerljivost već su godinama nestali na svim nivoima školovanja i , na žalost, nemaju potreban tretman niti u stručnim školama pedagoških usmjerenja.

VL
SN
SNV
15:22 28.04.2014.

srbin razara sve hrvatsko

VL
ME
melanija
14:46 28.04.2014.

i nemojte se nicime baviti, samo budite dobri pioniri i masite zastavicama.

VL
MC
mcmarko
15:08 28.04.2014.

ma koje ocjene. Najjednostavnije rješenje je prijamni ispit. I kraj priče. Netko može imati tri iz matematike i znati dvostruke više od neke "prave" petice. Zato imamo gimnazijalce koji u trećem razredu srednje još uvijek ne znaju tablicu množenja. Prijemni za srednje i za fakultete. Koja a i b razina. Strava.

VL
LE
lea3010
15:00 28.04.2014.

On je još uvijek ministar? O moj Bože!

VL
TT
tTony
15:13 28.04.2014.

bas sam se mislija di si ovih dana kad vidi jovana sa novim idejama za skolstvo drzite dicu na ulici sta ce vam privatne skole za ples, muziku, sport za to nema kredita u kojem vrimenu drug zivi ili zeli ko nekad crvene marame oko vrata

VL
SC
santa claus
15:57 28.04.2014.

i Stipe Šuvar je bolje vodio školstvo.

VL
DU
Deleted user
16:08 28.04.2014.

Nažalost sam na zadnjim izborima dao glas i za ovo smeće od ministra. Slučajno mi klinac ide u glazbenu školu, a nisam pojma imao ni da ima nekakvo pravo na bodove kod upisa. Već 4 godine svaki dan svira i napreduje, i u redovnoj školi je odličan. I sad čemu ovo?! Prokleti bili Milanovići, Jovanovići i ostali smradovi bez smisla za bilo što iz realnog života! Napit ćemo vam se krvi na sljedećim izborima mi koji smo greškom glasali za vas, a mislim i da je krajnje vrijeme. Kreteni bez mozga!

VL
Avatar MK
MK
14:51 28.04.2014.

...ovaj ministar - skora proslost!

VL
CR
CrazyCat
15:25 28.04.2014.

Ovo je samo djelomično rješenje. Svi znamo da imamo inflaciju petica i da znanje iza tih petica ima više šupljina nego švicarski sir. Treba nam podhitno neka mala matura ili da srednje škole same provode neke kvalifikacijske ispite. Podržavam dodatne bodove iz znanja. Kod bodovanja izvannastavnih aktivnosti treba spriječiti da netko zbog rukometa ili plesa upiše prirodoslovno-matematičku gimnaziju, a nema sposobnosti za to.

VL
ME
melanija
15:01 28.04.2014.

zapravo, sve je to upitno... ako vlada ne doceka kraj skolske godine i to ce se jos promijeniti. a osim toga i linic i vesnica mijenjali su zakone unutar dan dva, sto ne bi i ovaj. sprdacina od drustva.

VL
SC
santa claus
15:53 28.04.2014.

Konjuzina...

VL
A9
AAA-999
15:42 28.04.2014.

Kundak namjerno uništava hrvatsko školstvo i šport. Davno ga je trebalo kazneno goniti.

VL
MR
mrnmarina
15:39 28.04.2014.

Nisu dobivali bodove svi koji se nečim bave, nego samo oni koji su na takmičenjima osvajali neko od prva tri mjesta. I to jedan ili dva boda. Zašto se djeca koja se trude ne bi nagradila? Ta djeca svoje slobodnoodno vrijeme troše na učenje ili sport. Zar je bolje da piju po klupicama u parku ili da vise pred kompjuterima po cijele dane. Očito je.

VL
AJ
ajmo
16:38 28.04.2014.

Strašno strašno strašno strašno strašno i strašno Katastrofa . Djecu vodim na takmičenja godinama i niti jedan nije propalica niti narkoman . Pitajte psihologe da je jedina prevencija lošim navikama sport nemogu k sebi doči nemogu opisat svoju tugu trenutno i nemogu vjerovati da ste u stanju to napraviti. Svetski i evropski prvaci da nemogu dobiti nekoliko bodova pri upisu. Bavim se borilačkim sportom i ta dijeca su potpuno drugačija smirenija i zdravija nego ona koja su na compu. U šoku sam. Pa onda u KAFANE navalite i istočne tupave glupave cajke slušajte. Strašno i djeluje mi koda sam u nekom lošem snu .

VL
Avatar TAJSAM
TAJSAM
16:13 28.04.2014.

Nema ovaj pojma gdje se nalazi. Sram bi me bilo da sam Ministar koji se ovako ponaša. Neznam kako ovi oko njega koji vide "kud plovi ovaj brod" nikako da ga upute na pravi put. Pozdrav dobrim ljudima

VL
ME
melanija
14:45 28.04.2014.

ma krasno. vracamo se, dakle, klasicnom podmicivanju osiromasenih ucitelja, za bolju ocjenu, u vidu poklona i kuvertica . boze sacuvaj!

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.