Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HSS proziva županicu

"Bešćutna županica ne želi proglasiti nepogodu zbog suše"

Moslavački usjevi kukuruza trpe zbog suše
Rudolf Krznarić/VLM
21.08.2012.
u 12:27

U Županiji kažu da su zahtjev dobili samo od Lekenika, za koji je i proglašena nepogoda

Čelnica Sisačko - moslavačkog HSS-a Marijana Petir još je jednom prozvala SDP-ovu županicu Marinu Lovrić Merzel zbog neproglašavanja elementarne nepogode zbog suše.

Neviđena neodgovornost

– I dok jedna županija za drugom proglašavaju elementarnu nepogodu zbog katastrofalne suše, sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel bezbrižno se odmara kao da se ništa ne događa a seljaci „stavljaju ključ u bravu". Žedna i raspucala zemlja, usjevi koji su od žege sprženi, neisplaćeni poticaji od SDP-ove Vlade svakog odgovornog političara tjeraju na zabrinutost i poduzimanje aktivnosti ali ne i županicu koja je u javnosti postala poznata po velikom broju savjetnika i sumnjivom trošenju novca poreznih obveznika, ali i po smanjenju novca za hrvatsko selo i poljoprivredu u županijskom proračunu, ističe Petir u priopćenju HSS-a koji je već ranije pozvao županicu da proglasi elementarnu nepogodu zbog suše.

– No ona se oglušila na taj zahtjev pokazujući neviđenu neodgovornost i bešćutnost. Pogubna politika koju županica Lovrić Merzel provodi prema hrvatskom selu za svaku je osudu te je još jednom pozivamo da proglasi elementarnu nepogodu zbog katastrofalne suše ili da odstupi sa svoje dužnosti jer očigledno nije shvatila da je politika borba za opće dobro. – dodaje Petir.

Stigla još 3 zahtjeva

U Sisačko-moslavačkoj županiji rekli su nam da je do jučerašnjeg podneva zahtjev za proglašenjem elementarne nepogode stigao samo iz Lekenika, gdje je HSS na vlasti, te je popodne županica i proglasila stanje nepogode za područje te općine. Nakon toga su u županiju stigli i zahtjevi općinskih i gradskih povjerenstava za elementarnu nepogodu iz Velike Ludine, Lekenika, Petrinje i Siska te će uskoro biti i tamo proglašeno isto stanje.

– Bez zahtjeva gradova i općina županija ne može sama proglašavati stanje elementarne nepogode, poručili su nam iz županije.

U utorak popodne proglašena je elementarna nepogoda zbog suše i za područje Siska, Petrinje, Lipovljana i Velike Ludine.

Komentara 5

DU
Deleted user
13:48 21.08.2012.

nevjerojatno, članica stranke koja je u proteklih 11 godina haračila u poljoprivredi ,i koja je najdirektnije kriva što je ona u ovakvom stanju proziva nekoga. Pa baš ste vi krivi što danas više nema para za ni za poticaje, a a kamoli, za odštete. Koja onda korist od proglašenja nepogode? Od vas očekujem ne ispriku ili pokajanje, jer za to je kasno, već da ne smetate više

HA
halosk
15:29 21.08.2012.

HSS počeo kampanju????????????????????????

TN
tamo-neka
18:37 21.08.2012.

...hmmm... ...neka petirka radije pokrene pitanje pokradenih 16,5 t , tj. 500 vagona robnih rezervi ukradenog žita, namijenjenih prevenciji gladi građana rh u slučaju kada imamo kombinaciju bankrota države i ogromnne suše, tako da ih, kad obnevidimo od gladi , , okrenemo na ražnju i pojedemo umjesto žita....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije