Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tragedija na A4

Beroš: Teško ozlijeđeno 19 putnika iz Poljske, više osoba je na operacijama

Ministar zdravstva Vili Beroš održao je konferenciju za medije ispred  varaždinske bolnice
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/8
06.08.2022.
u 12:25

Ukupno je preminulo 12 osoba, a 32 osobe su ozlijeđene, od čega 19 teško, a 13 lakše, kazao je Beroš

Teška prometna nesreća dogodila se oko 5.40 sati na autocesti A4 u smjeru Zagreba. S kolnika je sletio autobus poljskih registracija. Poljaci su, kako je na konferenciji za novinare rekao ministar unutarnjih poslova Davor Božinović  išli na hodočašće u Međugorje. 11 osoba je smrtno stradalo na mjestu nesreće, dok je jedna osoba preminula nakon reanimacije. Ukupno su 32 osobe primljene u bolnicu, a 19 ih je teško ozlijeđeno.

Ministar zdravstva Vili Beroš obratio se medijima ispred bolnice u Varaždinu.

"Izrazio bih sućut obitelji", kazao je ministar Beroš. "Reakcija žurnih službi je bila na visini. Na teren je izašlo 16 timova. Ozlijeđene su 33 osobe, a jedna je u Zagrebu preminula. Ukupno je preminulo 12 osoba, a 32 osobe su ozlijeđene, od čega 19 teško, a 13 lakše., kazao je Beroš. 

"Tu je i konzulica Poljske jer je dobro da ozlijeđeni čuju materinski jezik", dodao je. 

"Kod jedne ženske osobe traje operacija, i trajat će dugo, u stanju je životne ugroze", kazao je. U Zagrebu, kaže Beroš teško su ozlijeđene sve osobe, a dvije su na operaciji.

VIDEO: Objavljena posljednja snimka poljskog autobusa prije nesreće

"Radimo sve što je moguće da bismo zbrinuli sve zbrinute putnike. Moj plan je danas obići sve bolnice, a oko 15 sati u Zagreb slijeće poljski kolega pa ćemo zajedno u jednoj bolnici posjetiti pacijente", rekao je Beroš.

"Ovo su podaci s kojima sada raspolažemo, očevid je u tijeku", kazao je Beroš dodajući da će se rješavati jedna po jedna kriza vezano za pitanje oko smrti novinara Vladimira Matijanića.

"Moramo ispitati sve, izrazio bih sućut obitelji preminulog novinara", dodao je. 

 

Komentara 5

CR
crnioraozx
13:19 06.08.2022.

Svatko umire na dan svoje smrti.Postoje tri vremenska izlaza pa se zato trebamo pozabaviti umorom vozača.Ako vjeruješ u Boga umoran ne vozi .Treba poštovati tu zapovijed .

Avatar Svračak
Svračak
12:46 06.08.2022.

U autobusu pred zoru svi spavaju pa i vozač.

PV
prcko.vita
13:33 06.08.2022.

Važno je da autobusna kompanija što više zaradi, a politika zakonima dopustila da od Poljske do BiH dovoljna 2 vozača da voze.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije