Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zbog konferencije za medije

Beroš prozvao liječničke udruge: Ima li stvarne želje za dijalogom ili je riječ o drugim motivima

Ministar Beroš predstavio slijedeće korake u kontekstu zdravstvene reforme
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL/Privatna arhiva
1/13
13.02.2023.
u 11:59

Ministar Vili Beroš istaknuo je kako su pozvali "Hrvatsku liječničku komoru i njihove suradnike na radni sastanak". Na konferenciji za medije Krešimir Luetić istaknuo je kako poziv na sastanak s ministrom Berošem nisu dobile sve udruge.

Hrvatski liječnički sindikat, Hrvatska liječnička komora, Hrvatska udruga bolničkih liječnika, Koordinacija hrvatske obiteljske medicine i Inicijativa mladih liječnika najavili su danas, na konferenciji za medije, kako će 18. ožujka održati prosvjed na Markovu trgu. Uoči same konferencije Ministarstvo zdravstva uputilo je komentar ministru Viliju Berošu u kojem se on pita "ima li stvarne volje i želje za dijalogom u daljnjem zajedničkom traženju rješenja na izazove u zdravstvenom sustavu ili je riječ o nekim drugim motivima".

"Ako Hrvatsku liječničku komoru i njihove suradnike zovete na radni sastanak u Ministarstvo zdravstva za nekoliko dana, točnije u četvrtak, 16. veljače, koji je na njihovo traženje naknadno prebačen za petak, 17. veljače, a na istu temu se saziva konferencija za medije nekoliko dana prije toga, onda je ključno pitanje – ima li stvarne volje i želje za dijalogom u daljnjem zajedničkom traženju rješenja na izazove u zdravstvenom sustavu ili je riječ o nekim drugim motivima“, istaknuo je ministar Beroš.

Kako ističe Ministarstvo u priopćenju, ostvarivanje reprezentativnosti Hrvatskom liječničkom sindikatu, što je bio među prvim zahtjevima Hrvatske liječničke komore i ostalih strukovnih organizacija, govori o odgovornosti i namjeri ove zdravstvene administracije u postizanju pozitivnih iskoraka na dobrobit djelatnika u zdravstvenom sustavu. Ostali zahtjevi, koje spominju Hrvatska liječnička komora i njihovi suradnici, dodaje se, u visokoj su fazi realizacije.

Ministar Beroš predstavio slijedeće korake u kontekstu zdravstvene reforme
1/8

"Ova tema za nas nije pitanje kojim će se podizati medijska vidljivost nego pitanje kojim ćemo urediti sustav na zadovoljstvo naših djelatnika u javnom zdravstvenom sustavu. No moramo biti svjesni da zdravstveni sustav postoji radi pacijenata koji nas obvezuju da se ne vodimo parcijalnim ciljevima i partikularnim interesima već sveobuhvatnim i održivim rješenjima“, dodao je ministar Beroš napominjući da se sva otvorena pitanja mogu realizirati jedino konstruktivnim dijalogom zainteresiranih strana i nadležnih državnih tijela usklađivanjem potreba i želja s jedne strane i objektivnih mogućnosti s druge strane.

"Stoga smo pozvali Hrvatsku liječničku komoru i njihove suradnike na radni sastanak kako bismo i nadalje tražili prihvatljiva rješenja od interesa liječnika i djelatnika u zdravstvenom sustavu, izvijestili ih o dosad učinjenom pritom ne gubeći iz fokusa naše pacijente“, istaknuo je Beroš dodajući da slanje poruka putem konferencija za medije ne može nadomjestiti izravni razgovor.

Na konferenciji za medije, Krešimir Luetić istaknuo je kako poziv na sastanak s ministrom Berošem nisu dobile sve udruge. 

"Smatramo primjerenim da na sastanku sudjeluje svih pet udruga. Udruge nisu dobile poziv na taj sastanak. Komora je ministru rekla da bi trebalo zvati svih pet udruga. Uvjereni smo da će poziv uslijediti već danas", kazao je.

 

Komentara 3

Avatar Bruno
Bruno
18:27 13.02.2023.

N1 organizira prosvjede, pobune i " ustanke, plinsku "krizu niko ni ne spominje.

TA
Tarantula
12:56 13.02.2023.

Berošu pa naredi svojim direktorima bolnica koji su svi od reda HDZ-ovci da zaprijete otkazima dokotrima koji vas ne slušaju! Također bilo bi mudro pred izbore podići im plaće i sipati hrpu obećanja! Inače ako te netko pita zdravstvo je super ako si iz HDZ-a i znaš da ti nije problem gurnuti kuvertu doktoru!

GI
gira
13:13 13.02.2023.

Ma to je ekipa sa krive strane povijesti, rusofili. E, i perite ruke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije