Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar zdravstva odgovarao na pitanja zastupnika

Beroš: Pregovaramo s dvije kompanije o nabavi lijeka protiv COVID-19

Zagreb: Sabor nastavio 9. sjednicu raspravom o izmjena Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/3
09.12.2021.
u 22:12

Poboljšava nam se epidemiološka situacija. Ostane li tako, nema novih mjera za Božić

Slažem se da bi svi koji javno iznose mišljenja o epidemiološkim mjerama i cijepljenju trebali objaviti jesu li primili novac od farmaceutske industrije. Utjecaj te industrije imamo ne samo u COVID krizi – kazao je ministar Vili Beroš odgovarajući na pitanje Stjepe Bartulice (DP) tijekom saborske rasprave o izmjenama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti kojima se propisuju kazne do 50 tisuća kuna za odgovorne osobe ako ne poštuju obvezu predočenja COVID potvrda u javnopravnim tijelima.

Ministar je također obznanio da se s dvije velike kompanije pregovara o nabavi lijeka koji pomaže zaraženima COVID-19, a koji su u fazi istraživanja.

– Čim dođe potvrda da se ti lijekovi mogu koristiti, učinit ćemo sve da dođemo do njih – obećao je ministar. Na pitanja kakve nas mjere čekaju za Božić, uzvratio je da će one isključivo ovisiti o epidemiološkoj situaciji.

– Ona se poboljšava. Ne pogorša li se, novih mjera neće biti.

U raspravi o COVID potvrdama Miro Bulj (Most) ustvrdio je da su protuustavne i protuzakonite, da bi Davor Bernardić (SD) ministru poručio: “Dio se građana cijepio pod prisilom, a dio se ne želi cijepiti zbog vas jer ste nelegalno uveli potvrde.”

– Tražimo da se izmjene Zakona donesu dvotrećinskom većinom u Saboru – rekla je Urša Raukar (ZLB), ostavši bez odgovora na upit uvode li se potvrde i za djecu. 

>> VIDEO U crkvu tijekom božićnih blagdana bez COVID potvrde: Nije bilo razgovora o uvođenju COVID potvrda u crkve na susretu Stalnoga vijeća HBK s premijerom i predstavnicima Vlade

Komentara 3

IZ
iznadzagrebanebo
22:23 09.12.2021.

Zašto je zastupnica Raukar ostala bez odgovora na pitanje spremaju li se potvrde za djecu? Kad se treba derati na ljude, Beroš se dovodi do neprimjerene histerije, a kada treba odgovoriti na zastupničko pitanje šuti jer se potvrde i cijepljenana djece vjerojatno sprema.

TA
Tarantula
11:22 10.12.2021.

Vili Beroš nam je ministar zdravstva, krasno lik koji je muljao i lažirao ozlijede iz prometnih nesreća kako bi ekipa izvukla lovu od osiguranja. Primjer: Vili: Kako si? Ti: Dobro sam. Vili: Nisi dobro, boli te glava, vrti ti se,e, povraćaš....tako je to nekada išlo...

VI
vidum
08:43 10.12.2021.

Čuo sam da cjepiva imamo toliko, da bi se svaki Hrvat mogao cjepiti desetak puta. Ako je to istina, zanima me zbog čega tolike količine i koliko će se naručiti lijeka?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije