Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINISTAR ZDRAVSTVA

Beroš odgovorio Đikiću i poručio: Mijenjat ćemo kriterije za smrt od koronavirusa

Varaždin: Ministar zdravstva Vili Beroš u posjeti Opće bolnice
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
27.11.2020.
u 13:50

Ministar smatra kako je bolje propisati epidemiološki okvir nego raditi na zabranama te kao primjer naveo procesiju na Hvaru nakon koje, prema njegovim riječima, nije zabilježen ni jedan slučaj zaraze.

Ministar zdravstva Vili Beroš koji je u izolaciji jer je pozitivan na koronavirus najavio je svoj izlazak iz izolacije u ponedjeljak. 

– Dobro sam, imao sam sreću da nisam imao teži oblik bolesti. Radio sam od kuće i bio u kontaktu s djelatnicima u Ministarstvu. U ponedjeljak izlazim iz izolacije. Idemo dalje istim smjerom kojim idemo cijelo vrijeme, a to je nastojanje da naše planove i pripreme svakog dana implementiramo, odgovaramo na izazove koji se od jutra do sutra javljaju. Iznimno mi je drago da sam cijelo vrijeme uspješno odgovarao velikim izazovima. Reagirali smo svi skupa na vrijeme, prilagođavamo sustav i svi skupa smo zajedno – kazao je za N1. 

Varaždin: Ministar zdravstva Vili Beroš u posjeti Opće bolnice
1/7

Istaknuo je kako postoji jasna strategija i kontinuitet mjera. 

– Svi oni zdravstveni radnici koji rade na prvoj crti žele sve zatvoriti i to je razumljivo. S druge strane su ugostitelj i poduzetnici koji žele sve otvoreno. To je taj balans koji pokušavamo držati. Mjere su tu, mjere štite zdravlje, a mi kao odgovorni građani moramo ih se pridržavati – ističe Beroš.

Javni prijevoz

Komentirao je i mjere za javni prijevoz. 

– Dio je odgovornosti i na nama. Ako vidimo da je neki autobus ili tramvaj popunjen više od 40 posto, ne moramo ući. U proljeće smo pokazali da možemo bez kazni biti među najuspješnijim zemljama. Nažalost, to se sada nije ponovilo. Nismo se pokazali jednako odgovornima, što je velika šteta jer sad moramo potegnuti za oštrim mjerama i kažnjavanjem. Moram priznati da je to nepravedno zbog svih građana koji su se pridržavali mjera – rekao je Beroš.

Na pitanje koliko je kreveta na intenzivnoj njezi, kazao je sljedeće: – 1400 mjesta. U svim akutnim bolnicama u Hrvatskoj koje zbrinjavaju akutne pacijente nalaze se ti kreveti. U KBC-u Split dostupno je 220 kreveta, u KBC-u Rijeci 179, u KB-u Dubrava 845 kreveta..."

Napominje da se respiratori raspodjeljuju na dnevnoj bazi i da ih je 1150 u Hrvatskoj.  

Komunikacija s Đikićem

– Svaka Đikićeva opaska meni je dobrodošla. Jutros sam ga nazvao jer mi se obratio u vezi s brzim antigenskim testiranjima. Stoga sam poželio čuti se s njim. Obećao sam da ću mu sve ono što ga zanima objasniti. Pogodovanja nema i sve se radi utemeljeno na znanosti – rekao je.

Đikić je naveo da je jedan član Znanstvenog savjeta u sukobu interesa.

– Rekao mi je to, ali ne znam o kome se radi. Pozabavit ću se time svakako – kazao je Beroš za N1. 

– Potpuno je jasno da nas čeka dugi posao. Evaluacija svakog preminulog bit će potrebna. Liječnici svojim uobičajenim metodama ispunjavaju upitnike i uzroke smrti, to ide u HZJZ, gdje se to dalje analizira. Mijenjat ćemo kriterije za smrti od koronavirusa – dodao je. 

VIDEO: Andrej Plenković: "Svaki luksuz društvenog kontakta koji nije nužan, nebitan je! Živimo u društvu u kojem smo svi komotni!"

Ključne riječi

Komentara 135

HA
Harki
19:25 27.11.2020.

Ti Berosu i ne moras uci u bus, tebe vozi vozac u limuzini, ali radnik MORA uci u bus, inace kasni na posao!

HA
Harki
19:27 27.11.2020.

Nije mi jasno kako se Beros zarazio? Pa nosio je gace preko lica, pardon brnjicu, pardon masku preko lica, i vidi cuda nije ga zastitila, slavna, svemoguca maska!

Avatar FrancJunior
FrancJunior
14:11 27.11.2020.

Ovdje nitko ne zna sta se desava, a svi komentiraju, optuzuju, psuju, vredjaju, naricu....bolje je sutjeti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije