Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Beroš objasnio zašto je rukovanje puno opasnije od doticanja laktovima

Među onima koji dovode u sumnju potrebu nošenja maski i pozdravljanje laktom je i predsjednik Republike Zoran Milanović koji je danas rekao da je pozdrav laktovima glupost
29. srpnja 2020. u 18:07 12 komentara 2538 prikaza
Zagreb: Konferencija Stožera civilne zaštite RH
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Ministar zdravstva Vili Beroš komentirao je polemike i dvojbe oko potrebe nošenja maski i pozdravljanja laktom rekavši da je u vrijeme svjetske pandemije koronavirusa nužno pogledati i prenositi znanstveno relevantne informacije.

Cetinje: Predsjednici Milo Đukanović i Zoran Milanović obratili se medijima nakon zajedničkog sastanka prepucavanja Milanović: Neki jazavac piše umjesto Plenkovića, Vlada: On laže ili halucinira

"Pogledajmo ono što govori Svjetska zdravstvena organizacija. Od svih kontakata, najgori je onaj rukom jer prenosimo najviše aerosola i mogući virus na druge osobe", kazao je Beroš nakon sjednice užeg kabineta Vlade. Puno je bolje, dodao je, dotaknuti se laktovima, a najbolje bi bilo uopće se ne pozdravljati.

"Zna se što podrazumijeva bliski kontakt -  a to je rukovanje. Dodirivanje laktovima nije bliski kontakt. Dakle, tu samo moramo pogledati znanstveno relevantne informacije", rekao je ministar Beroš.

Vela Luka: Predsjednik Milanović razgledao izložbu Oliver u Luci Luka ODGOVORIO PLENKOVIĆU Milanović: Stožer je u stvari ništa, a na obljetnicu Oluje bi trebali doći svi

Među onima koji dovode u sumnju potrebu nošenja maski i pozdravljanje laktom je i predsjednik Republike Zoran Milanović koji je danas rekao da je pozdrav laktovima glupost.

"Shvatio sam da je pozdrav laktovima glupost jer čovjeku dolaziš na pola metra, a kad se rukuješ dolaziš na jedan metar", rekao je Milanović.

 

>> VIDEO Capak najavio mjere za povrtak u škole

Jelko Kacin
JELKO KACIN
Nakon prijetnji da će Hrvatska na crvenu listu, vratio se na Krk i poručio: 'Brojke koje vi objavljujete nisu prave'
Reakcija iz Novalje:
Cijelo ljeto kontrolira se rad ugostiteljskih objekata, trgovina, javnog prijevoza te klubova na Zrću