Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pobuna primaraca

Beroš: Da vam pozli, zar liječnik ne bi trebao izaći i pomoći?

Zagreb: Ministri i sudionici sastanka vladajuće koalicije dolaze u Banske dvore
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
05.07.2022.
u 07:28

– Izložen sam napadima, a cilj je unaprijediti sustav – kazao je Beroš.

Riječ je o izvanrednim okolnostima i nema govora da bi netko izvan radnog vremena trebao raditi u hitnim službama. Prepoznali smo nelogičnosti koje su prije završavale tragično, a moj je zadatak to ispraviti. Svi su dobrodošli, svi koji imaju konstruktivne prijedloge – kazao je ministar Vili Beroš nakon sastanka na temu uključivanja primarnih liječnika u rad u hitnoj službi.

Na sastanak su se odazvale samo dvije od šest pozvanih grupacija primaraca. KoHOM, Društvo nastavnika opće/obiteljske medicine, Hrvatsko društvo obiteljskih doktora Hrvatskog liječničkog zbora i Hrvatska udruga ugovornih ordinacija (HUUGO) odbile su doći jer su, kažu, pozvani na okrugli stol, a prethodno je najavljeno da će biti radni sastanak.

Bitno je unijeti one izmjene u zakon koje omogućavaju bolju zdravstvenu zaštitu, rekao je ministar. Prepoznali su, dodaje, važnost primarne zdravstvene zaštite i žele joj vratiti na važnosti.

– Izložen sam napadima, a cilj je unaprijediti sustav. Kao ministar ne mogu svjedočiti tome da liječnik ne želi izaći iz ordinacije obiteljske medicine. Da vam sad pozli, da je neki liječnik u blizini, zar ne bi trebao izaći iz svoje ordinacije i pomoći vam? Ja mislim da bi. Dakle, o tome je riječ – kazao je Beroš.

Izmjene su nekog možda prestrašile, kaže, ali zato treba razgovarati.

– Ova administracija nije imala skrivenu namjeru dodatno opteretiti liječnike primarne zdravstvene zaštite. Ovo radimo zbog hrvatskih pacijenata – poručio je ministar Beroš. 

Video - Majka dijete liječila opasnom kemikalijom pa se zgrozila: 'Shvatila sam što radim i prestala'

 

Komentara 3

CA
cavecanem
08:59 05.07.2022.

Monty Python I Franz Kafka suscenaristi moderne hrvatske birokracije

KR
Kruno1988
08:48 05.07.2022.

Zadnja tri mjeseca sam u bolnici i moram reci da je to hrpa neradnika, ljencina koja vecinu dana sjedi i pijucka kavice, ima izuzetaka ali zdravstvo nam se srozalo na niske grane, od osoblja, pa do hrane i smjestaja

Avatar mofo
mofo
08:28 05.07.2022.

Obiteljskom liječniku je mjesto na kavi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije