Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krivotvorena diploma

Bernardica Topolnjak Halapa na sudu dvije godine od izbijanja afere

bernardica
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
22.10.2014.
u 13:28

Nekadašnja pročelnica Ureda karlovačkog župana privedena je na glavnu raspravu, koja je odgođena jer je otkazala punomoć dosadašnjoj braniteljici

Nekadašnja pročelnica Ureda župana Karlovačke županije Bernardica Topolnjak Halapa privedena je u Općinski sud u Karlovcu na glavnu raspravu koja nije održana.

Nastavak u prosincu

Suđenje na osnovu optužnice koju je Državno odvjetništvo podignulo protiv nje bit će nastavljeno u prosincu.

Podsjetimo da je Večernji list prvi iznio sumnju da pročelnica ureda Ivana Vučića (HDZ) i tadašnja predsjednica Županijskog vijeća HSP-a, koji je koalirao s HDZ-om, posjeduje krivotvorenu diplomu Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

To je bilo krajem siječnja 2012. godine. Početkom veljače je dobila otkaz u Karlovačkoj županiji. Postupak je pokrenut četvrtog travnja te iste godine, a drugog siječnja ove je dodijeljen na postupanje sutkinji Jasmini Štrucelj.

– Na današnju raspravu optužena je privedena zbog izbjegavanja dostave. Rasprava je potom odgođena na trošak optužene jer je na današnjoj raspravi otkazala punomoć dosadašnjoj braniteljici i angažirala novog branitelja koji je i zatražio odgodu kako bi pripremio obranu optužene jer navodi da je bio angažiran neposredno prije početka rasprave – kaže glasnogovornica Općinskog suda u Karlovcu Irena Šegavić.

Optužnica je tereti za krivotvorenje diplome i ovjeru neistinitog sadržaja, to jest upis visoke stručne spreme u radnu knjižicu.

– Optužba predlaže izricanje jedinstvene kazne zatvora u trajanju od godine i četiri mjeseca za sva kaznena djela te oduzimanje diplome Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i radne knjižice – nastavlja I. Šegavić.

Karlovački odvjetnik Josip Janković, kojega je B. Topolnjak Halapa zamolila da intervenira nakon što ju je sud priveo, ističe da on i dalje nije njezin branitelj.

Provjera ostalih

– Ona će tek odlučiti tko će biti njezin odvjetnik. Nju su priveli, a ona kaže da ne zna o čemu se radi, odnosno da nije dobivala sudske pozive – kaže Janković.Slučaj Bernardica bio je okidač za provjeru svjedodžbi i diploma svih zaposlenih u sustavu Grada Karlovca.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije