Naslovnica Vijesti Svijet

Bernardić na skupu lidera europske ljevice

Teme razgovora bile su budućnosti Europe, migracije, Brexit i rješenja ljevice za niz drugih problema s kojima se suočava Europa
02. prosinca 2017. u 19:18 2 komentara 541 prikaza
Foto: sdp
Pogledajte galeriju 1/3

Davor Bernardić, predsjednik Socijaldemokratske partije Hrvatske, sudjeluje u radu Vijeća Stranke europskih socijalista (Council of the Party of European Socialists) koje se održava 1.i 2. prosinca 2017. u Lisabonu,u Portugalu. 

Rajko Ostojić Rajko Ostojić: 'SDP neće skupljati političke bodove na Praljkovoj tragediji'

Na radnom doručku s liderima svih stranaka članica PES-a, Bernardić je sudjelovao u razgovoru o budućnosti Europe, s posebnim naglaskom na problematiku migracija, brexit i rješenja ljevice za niz drugih problema s kojima se Europa trenutno suočava.

Na marginama skupa Bernardić se susreo sa Segeyem Stanishevim, predsjednikom PES-a, te Antoniom Costom, premijerom Portugala. Portugalski socijalisti na čelu s Costom pokrenuli su gospodarstvo, vratili prosperitet i optimizam Portugalcima, te je prekinut trend iseljavanja, a to su iskustva koja mogu biti dragocjena i za Hrvatsku, istaknuo je Bernardić u svojim istupima. 

Uz predsjednika SDP Hrvatske, Davora Bernardića, skupu prisustvuje i Domagoj Hajduković, međunarodni tajnik SDP Hrvatske. 

Vijeće Stranke europskih socijalista održava se jednom godišnje i okuplja lidere nacionalnih stranaka ali i predstavnike svih ključnih segmenata stranke. Na sjednici Vijeća donose se strateške odluke i deklaracije koje stranka provodi u narednoj godini. Ove godine su formiranja koordinacijska tijela za predstojeće europske izbore a naglasak svih razgovora je bio na tome kakvu europu žele graditi socijalističke i socijaldemokratske stranke iz svih dijelova Europe. 

Davor Bernardić Goran Gerovac Ima li tko danas u SDP-u da u ovom duhovnom Kerestincu na zidu napiše: Živjela socijalistička Hrvatska Davor Bernardić REAKCIJA IZ SDP-a Bernardić: Nije bilo udruženog zločinačkog pothvata. Grbin: To nije moja izjava Naslovnica 9.12. DANAS U VEČERNJEM Intervju – Davor Bernardić: Pozivam Plenkovića na sastanak jer nema hrabrosti boriti se protiv povijesnih podjela
VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
  • kruti190:

    vjerojatno se kao i obično izgubio jer tamo nema komunista i zločinačke partije!!!!

  • Avatar mama mia
    mama mia:

    Ošo Berni da svijetu objasni kako u nas uopće nije bilo rata