Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽELI NA ČELO TIMA ZA OESS

Bernardić se ne namjerava povući iz političkog života, vraća se u Sabor

21.07.2020.
u 18:43

Bernardić će aktivnosti u Saboru pojačati tek od listopada. Ovo ljeto kani se dobro odmoriti

Davor Bernardić ostaje u politici. Bivši lider najjače oporbene stranke koji je tu poziciju napustio zbog izbornog debakla SDP-a, kao što je i najavio, dolazi danas na konstituirajuću sjednicu Sabora, a kako neslužbeno doznajemo od izvora bliskih Bernardiću, planira potpuno konzumirati i svoj saborski mandat u iduće četiri godine.

Drugim riječima, nema se namjeru povući iz političkog života što je, primjerice, svojedobno nakon gubitka izbora od Andreja Plenkovića napravio bivši predsjednik stranke Zoran Milanović. A što neki u aktualnom vodstvu SDP-a smatraju da bi i za Bernardića, ali i za samu stranku, u ovom trenutku bilo najpametnije.

Na kritike se ne obazire

No Bernardić očito ima drugačije planove. I iako se u saborske odbore koje je SDP dobio Bernardić “gurati” neće, s najužim je stranačkim vodstvom, kažu naši izvori, dogovorio da će u izaslanstvu Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS), vjerojatno biti voditelj izaslanstva s obzirom na to da je ta funkcija u saborskoj podjeli pripala upravo SDP-u.

Riječ je o tijelu kojemu je jedna od glavnih zadaća omogućiti međuparlamentarni dijalog svih država sudionica OESS-a, a jedna je od važnijih aktivnosti i promatranje izbora.

No iako planira konzumirati svoj mandat i iako će doći na konstituirajuću sjednicu Sabora Bernardić će aktivnosti u Saboru pojačati tek od listopada. Ovo mu je ljeto cilj se dobro odmoriti, a nema neku namjeru biti politički preaktivan dok god traju unutarstranački izbori koji će se održati 26. rujna. Bernardić na te izbore, tvrde izvori, ne planira ni na nikoji način utjecati niti se izjašnjavati o potencijalnim kandidatima.

No nakon što SDP dobije novog lidera i novo vodstvo, plan mu je svakako pojačati svoje aktivnosti kao saborskog zastupnika, dolaziti na saborske sjednice i sudjelovati u raspravama.

Na kritike dijela članova SDP-a, mahom ljudi iz aktualnog vodstva koji smatraju da Bernardiću nije više mjesto u Saboru i koji su uvjerenja da bi on svoj mandat trebao nekome prepustiti, bivši šef navodno se ne obazire. Izvori kažu kako ga takvi stavovi ne opterećuju, da je ionako navikao na brojne udarce i da drži da svatko ima pravo na svoje mišljenje.

– Neće se kandidirati ni za kakvu funkciju u stranci i to je rekao, ali svoj mandat za koji su mu građani dali povjerenje ima pravo odraditi – kaže naš izvor blizak Bernardiću.

Bivši šef SDP-a uvjeren je, nastavlja naš izvor, da će jesen biti izrazito teška, da nas čeka velika rupa u proračunu i da će to biti ključne teme u kojima će se oporba morati iskazati i na što će morati prebaciti fokus.

Zaradio pljesak

Izborni poraz Bernardić je, kažu oni koji su mu bliski, podnio sportski. Uvjeren je da je dao sve od sebe, da je ostavio “srce na terenu”, ali i da život mora ići dalje te da od očajavanja nema ništa. Da se osjeća odlično, kazao je i sam Bernardić još prošle subote nakon što se kratko, unatoč suprotnim najavama, pojavio i na sjednici Glavnog odbora stranke, gdje se kratko obratio i članovima te im zahvalio na trudu koji su uložili u kampanju i na povjerenju i prilici koju su mu dali te zaradio veliki pljesak.

– Vjerujem da je socijaldemokracija najbolje društveno uređenje. Želim da znate da sam tu s vama. SDP ide dalje, SDP ima budućnost i potrudimo se svi zajedno da ona bude dobra – kratko je ali znakovito poručio Davor Bernardić kolegama.

Ključne riječi

Komentara 15

DU
Deleted user
19:02 21.07.2020.

Sigurna plaća ništa ne radi uz to još mali milion beneficija pa nije lud u tim godinama ići učiti se raditi kad može biti na grbači porezni obveznika.

Avatar LuckyLeprechaun
LuckyLeprechaun
18:58 21.07.2020.

Niti zna što raditi, niti ima radne navike, niti će mu tko drugi toliko puno platiti za tako malo "rada".

AN
antiekstremist
19:05 21.07.2020.

A od čega se to odmara ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije