Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BLOKIRANA ISPORUKA

Bernardić o borbenim zrakoplovima: 'Bit će to nezabilježeni skandal, nikad viđen u zadnjih 27 godina'

Davor Bernardić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
07.12.2018.
u 12:52

Osvrnuo se i na imenovanje Ljiljane Orlovac, sestre ministra financija Zdravka Marića za direktoricu Sektora osiguranja, leasinga i faktoringa u HANFA-i

Ako propadne ova kupnja, ne samo da nećemo dobiti avione nego ćemo imati i narušene odnose sa SAD-om, komentirao je predsjednik SDP-a Davor Bernardić vijest da američki ministar obrane ne dopušta Izraelu prodaju 12 borbenih aviona F-16 Hrvatskoj.

Osvrnuo se i na imenovanje Ljiljane Orlovac, sestre ministra financija Zdravka Marića za direktoricu Sektora osiguranja, leasinga i faktoringa u HANFA-i ocijenivši kako je to još jedna besramna nepotistička afera u režiji HDZ-a, zaključivši kako očekuje da će zbog svih afera HDZ-u opet rasti rejting u istraživanjima.

- Sestra ministra financija izabrana je na mjesto direktorice sektora u HANFA-i, pazi čuda, nadgleda Agrokor gdje je ministar Marić, pazi čuda, u sukobu interesa. Ono što očekujem je da seka braci napiše pozitivno izvješće vezano uz Agrokor. Ono što ne očekujem je da premijer Plenković smijeni ministra Marića jer bi morao i sam otići zato što je pola svoje rodbine zaposlio u dubrovačkoj Zračnoj luci. Još očekujem da će zbog afere avioni i afere Marić, kao i zbog prošlomjesečnih afera u istraživanjima opet narasti rejting HDZ-a – kazao je Bernardić.

A ako nam se naruše odnosi s SAD-om zbog zrakoplova iz Izraela, to će biti novi problem, dodaje.

- Ako se to dogodi, a ministar Krstičević je tvrdio da se avioni između ostaloga kupuju i zato što će to poboljšati odnose sa SAD-om i osnažiti našu ulogu u NATO-u, bit će to nezabilježeni skandal, nikad viđen u zadnjih 27 godina povijesti, a odgovornost će definitivno biti da Vladi i ministru Krstičeviću - zaključio je Bernardić.

MiG i F-16 iznad Knina

Komentara 17

ST
stefj
13:07 07.12.2018.

Ajoj, ponekad je Beri stvarno bolje da malo šuti...

Avatar mofo
mofo
13:08 07.12.2018.

Šta ovaj hoće reći da je on znao od samog pocetka da su ameri protiv ali je čekao baš sada da to kaže? Prošli su natječaji, odabiri, dogovori, sve su ameri prešutjeli do sada.. Ne znam šta je gore, ili je želio da hrvatska dođe u gore odnose sa njima ili želi iskoristiti moguće gore odnose da napakosti političkim protivnicima .. ili, kao i obično, prodaje oportunističke zjake i pravi se general poslije bitke... Samo naprijed Bero, činiš SDP-u što HDZ-u nije uspjelo svih ovih godina...

Avatar grbadeva
grbadeva
13:21 07.12.2018.

sada će bero izazvati sveopću krizu. velesile u panici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije