Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MIRENJE U OGULINU

SDP-ovci se okupili u Ogulinu: 'Hrvatska nas treba'

Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
13.01.2018.
u 17:36

Prvi dan dvodnevnog sastanka u Ogulin nije došla Milanka Opačić, a nije stigao ni Siniša Varga, no predsjednik stranke uvjeren je da će u nedjelju baš svi doći na radni sastanak

U Ogulin je stiglo oko 40 članova predsjedništva i Kluba SDP-a kako bi usuglasili stavove, mišljenja i izbruslili plan rada za ovu godinu. Pokušat će pomiriti stavove, međusobne nesuglasice koje su ih koštale i pada rejtinga u proteklom razdoblju.

Prvi dan dvodnevnog sastanka, kao što je i najavila, nije došla Milanka Opačić, a nije stigao ni Siniša Varga, no predsjednik stranke uvjeren je da će u nedjelju baš svi doći na radni sastanak.

- Dogovarat ćemo način rada za ovu godinu. Hrvatska nas treba, jer samo u prošloj godini iz Hrvatske je iselilo gotovo 60.000 ljudi. Naš plan je podvuči crtu, napraviti rezime rada prošle godine i utvrditi plan rada za ovu kroz tri najvažnije stvari; investicije i nova radna mjesta, zatim bolju socijalnu uključenost građana, bolje uvjete rada, a to uključuje poboljšanje uvjeta rada, te plan za mlade kako bismo spriječili iseljevanje. Taj smo plan već započeli provoditi u općinama i gradovima gdje je SDP na vlasti – kazao je Bernardić na početku radnog sastanka u Ogulinu.

Taj su grad izabrali, kazao je, jer je stranka, nakon 27 godina vladavine HDZ-a, preuzela odgovornost za Ogulin na čelu s SDP-ovim Daliborom Domitrovićem. Kazao je i da Ogulin, između Gorskog kotara, Like, Banije, Korduna, Slavonije i Dalmatinske zagore, dijeli istu sudbinu iseljavanja mladih.

Komentirao je i česte nesuglasice u redovima SDP-a.

- Bit će sloge u SDP-u. Napravit ćemo reorganizaciju rada. Jedni drugima možemo i moramo reći što mislimo, kritika s prijedlogom je dobrodošla, ali apeliram na sve da se ta komunikacija odvija unutar stranke i da svi poštuju SDP. Svatko od nas mora se zapitati je li bilo propusta u radu i krenuti dalje. Optimističan sam što je rejting stranke u siječnju veći za dva postotna poena od prosinca. To znači da su građani prepoznali dobar smjer koji smo zauzeli krajem prošle godine. Svatko od nas mora se zapitati jli bilo propusta, što je svatko od nas možda napravio ili propustio napraviti i krenuti dalje – rekao je Bernardić.

Priznaje i da je lošije komunicirato, da su kao sranka bili previše u medijima.

- Moramo biti svjesni da u medijima prolaze ne toliko afirmativne vijesti. U zadnji godinu dana niti o jednoj drugoj stranci nisam pročitao toliko loših vijesti. Sve su to laži, spinovi, širenje neistina o SDP-a koji dolaze sa svih strana. Do sada nisam reagiran na sve to, ali sada ću to početi raditi. Najjača smo opozicijske stranka, sutra vladajući, i rezistentni smo na sve laži. Hrvatska nas treba, jer ova Vlast do sada nije pokazala hrabrost da pokrene ikakve reforme, ukoliko ih uopće ima – kazao je Davor Bernardić.

Rekao je da Slavko Linić ne ulazi u SDP, ali da su vrata stranke otvorena svima, bivšim i budućim članovima koji žele pomoći stranci.

1/14

Komentirao je i zahtjev ministra Tome Medveda da se zabrani emitiranje filma Ministarstvo ljubavi.

- To je nepihvatljiva cenzura prema HRT-u. Na to smo upozoravali i kada smo se pobunili protiv smjenjivanja Nadzornog odbora HRT-a koji je upozoravao na cenzuru, no HDZ ga je ipak smijenio. Nakon toga ne žele prihvatiti člana Nadzornog odbora kojeg je opozicija predložilia pa očito nešto skrivaju. Inače, kada u zemlji ponestane duha, smijeha, opotimizma, onda je zemlja nažalost izgubila svaku nadu. To je nažalost HDZ – kazao je Bernardić.

Još oštriji je bio Fred Matić, bivši ministar branitelja koji je rekao kako je nepojmljivo da jedan ministar traži zabranu emitiranje nekog filma, u ovom slučaju trećerazrednog filmića.

- Još je gore što jedan od šatoraša, koji nas, usput rečeno već 20 godina maltretiraju, Josip Klemm priča protiv filma i traži zabranu, a sam je rekao da ga nije niti pogledao. Savjeti su besplatni, pa poručujem ministru Medvedu da razmisli, jer takvi branitelji stalno nešto traže, nikada nije dovoljno i tada im je dobar, slave ga, ali kada će im jednom morati reći ne, onda će mu biti gori i od mene i od Pančića – komentirao je Fred Matić.

Komentara 54

DU
Deleted user
18:06 13.01.2018.

milanka , čedo ,jovo , rajko , ranko , arsen , - sdp , sve jasno

JA
jadrmatic
18:02 13.01.2018.

Da netko snimi film o junaku,, nazovimo ga, recimo, Fredi, članu SDP-a, liku koji je dobio 80% invalidnosti na temelju uraštenog nokta, koji je status dragovoljca dobio tako što je izvučen iz podruma i poslan na Trpinjsku cestu, koji je bio 100% radno nesposoban pa je postao ministar, koji je bolovao od teškog PTSP-a od kojeg se izliječio sam, koji je postao general na temelju 32 dana na prvoj liniji, koji je stekao status branitelja kupajući se na plaži u Crikvenici i još štošta, to bi bilo za 12 Oscara.

DU
Deleted user
17:46 13.01.2018.

Ovakvi kakvi su sada ne trebaju nikome; čak niti sami sebi. Imaju predsjednika kojem je dostatno da se vidi u medijima. Intelektualna sirotinja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije