Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GOTOVO DESETLJEĆE POSLIJE

SAD isplaćuje odštetu prvim Madoffovim žrtvama

Bernard Madoff
Foto: Wikipedia Commons
10.11.2017.
u 00:30

"Nikakav novac neće moći ukloniti katastrofalne posljedice koje je Madoffova povijesna prijevara imala za te pojedince i tvrtke"

Američke vlasti su u četvrtak priopćile da su počele isplaćivati odštetu žrtvama prijevare Bernarda Madoffa, kojega se financijska piramida urušila 2008. ostavivši velik broj uništenih ulagača.

Fond MVF koji je ministarstvo pravosuđa osnovalo kako bi objedinilo tužbe oštećenika, isplatilo je 772,5 milijuna dolara 24.631 oštećeniku u svijetu, dodaje se u priopćenju.

Taj fond koji žrtvama prijevare treba isplatiti 4 milijarde dolara, zaprimio je 65.000 tužbi iz 136 zemalja.

Žrtve su oštećene za više od 40 milijarda dolara, navodi MVF.

"Nikakav novac neće moći ukloniti katastrofalne posljedice koje je Madoffova povijesna prijevara imala za te pojedince i tvrtke", rekao je William Sweeney, dužnosnik ministarstva pravosuđa, a prenosi se u priopćenju.

"No sada, gotovo desetljeće poslije, nadamo se da će žrtve napokon moći ugledati svjetlo na kraju tog dugog i crnog tunela".

Bernard Madoff trenutačno služi kaznu od 150 godina zatvora za najveću financijsku prijevaru u povijesti koja se procjenjuje na 65 milijarda dolara ako se računa glavnica i kamate koje su klijenti izgubili.

Prijevara se sastojala u tome da se uzima novac od novih klijenata za isplatu starih.

Prijevara je otkrivena u prosincu 2008. kada je, s izbijanjem financijske krize, sve veći broj ulagača počeo tražiti svoj novac, a Madoff nije mogao ispuniti njihove zahtjeve.

 

Komentara 1

MX
Mister X
10:19 10.11.2017.

Bernard Madoff trenutačno služi kaznu od 150 godina zatvora za najveću financijsku prijevaru u povijesti koja se procjenjuje na 65 milijarda dolara ako se računa glavnica i kamate koje su klijenti izgubili. Po meni politička manipulacija kako sam gledao jednuu Njemačku reportažu o tome i njima vjerujem. Jedan čovjek nemože nema tu moč da tako funkcionira znamo kava je kontrola svuda za lipu a ne za milijatrdetine... Končano ako je on ukrao neka mu uzmu nije naravno nego je poslovao tako sa x drugih otpisa i odobrenja !... Što se tiče te naivne priče za mladiče se računa glavnica i "kamata" kamata tko nam sada danas u cijelom svijetu krade kamatu i nadaju ništa ? i ne samo to naplaćuju njihovu uslugu i nadaju nikakvu kamatu nikome ! Ali zato ti ga zabiju muški sa #deviznom klauzulom# i uopće sa bolesnim naplaćivanjem kamata ; a za polog novca dobijmo svi zna se ku*rac ! Mafija od strane sistema konjem narod svijet robuje !! A osude jednoga a gori su od njega na legala način oni sve kompletno oderu svojim finaciskim ""sistemom"" - tihe kontinuirane plajčke . i naplate . Nekad ti je poslodavac davao cijelu zaradu na ruku odavno ne nego pametnima da ti čuvaju broje tvoje !!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije