Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ITALIJA

Berlusconijeva tvrtka mora platiti 560 milijuna eura odštete

Berlusconi
09.07.2011.
u 15:37

Berlusconi je, prema presudi milanskog suda, nelegalno došao do izdavačke kuće Mondadori

RIM – Prizivni sud u Milanu osudio je danas Fininvest, tvrtku premijera Silvija Berlusconija i njegove djece, na plaćanje odštete od 560 milijuna eura tvrtki Cir poduzetnika Carla De Benedettija zbog korupcije sudaca u kupovini izdavačke kuće Mondadori. Marina Berlusconi, premijerova kći i predsjednica Fininvesta, najavila je žalbu Vrhovnom sudu, ali će iznos odštete trebati odmah platiti.

Riječ je o 20 godina starom događaju prilikom kupovine kuće Mondadori. Berlusconijeva tvrtka Fininvest je osuđena jer je podmitila rimskog suca Vittoria Mettu 1991. sa 400 milijuna tadašnjih lira kako bi dao prednost Berlusconijevoj tvrtki u odnosu na De Benedettijevu u kupovini većinskih dionica Mondadorija. Metta je osuđen na dvije godine i devet mjeseci zatvora. Prvostupanjski sud je 2009. osudio Berlusconijevu tvrtku na plaćanje obeštećenja u iznosu od 750 milijuna eura, a sada je prizivni sud smanjio iznos kazne za 190 milijuna eura. Sud je utvrdio i Berlusconijevu odgovornost u krivičnom djelu korupcije sudstva.

De Benedetti će već u ponedjeljak moći naplatiti obeštećenje za koje je Berlusconi kazao kako je sudska presuda “prava pljačka”. Taj iznos će utjecati na pogoršanje već teškog financijskog stanja Berlusconijeve tvrtke.

Komentara 5

Avatar superhik74
superhik74
16:38 09.07.2011.

Vrlo \"zanimljivo\" kako se \"uspjesan biznis\" vrlo brzo pocinje gasiti i propadati kada se pocmu primjenjivati zakoni. Za vrijeme ovoga psihopate i pedofila Italija je potonula od pete industriske sile na osmo mjesto s tendencijom da uskoro ne bude niti medju prvih deset. Istovremeno je psihopata postao najbogatiji covjek u Italiji. Pametnom dosta. Zanima me sto bi se u nas dogodilo Mamicu I Kerumu kada bi se poceli primjenjivati vec postojeci zakoni. Dok je banane bit ce i majmuna

ZA
zaboravi
16:59 09.07.2011.

Berlusconi je diktator kao i Gadafi.Radi u Italiji sto zeli.Samo korupciom je mogao da dodze do tog bogatstva.

TO
Toni50
21:38 09.07.2011.

Berlusconijeva tvrtka Fininvest je osuđena jer je podmitila rimskog suca Vittoria Mettu 1991. sa 400 milijuna tadašnjih lira.. Po ovome se vidi kakvca mafija vladfa u vladi Italije sada ses sjete da procesuiraju nešto što je 20 godina staro i sada je to se dokazalo.. Bolesno društvo kao balkančerosi ..Lopine teške tobož demokratske\"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije