Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Radnicima otkazi

Berlusconi uvodi štednju i zatvara vile

Silvio Berlusconi
Silvije Tomašević
22.12.2013.
u 12:13

Bivši premijer Silvio Berlusconi (77) ne samo što ove godine po prvi puta nije okitio veliki bor ispred njegove vile Belvedere u mjestu Macherio pokraj Milana, već je osoblju koje je održavalo zgradu i vrtove poslao otkaze, a navodno bi je htio i prodati.

Bivši premijer Silvio Berlusconi (77) ne samo što ove godine po prvi puta nije okitio veliki bor ispred njegove vile Belvedere u mjestu Macherio pokraj Milana, već je osoblju koje je održavalo zgradu i vrtove poslao otkaze, a navodno bi je htio i prodati. Za stanovnike mjesta Macherio je okićeni bor obiteljske vile bio godinama posebni znak, čestitka. U toj je vili Berlusconi živio sa svojom suprugom Veronicom Lario od koje se rastaje. Ta vila iz 18. stoljeća bila je u vlasništvu plemenite obitelji  Visconti di Modrone.

Veronica Lario i nakon početka rastava ostale je živjeti u vili Belvedere u mjestu Macherio, te ju je htjela  dobiti brakorazvodnom parnicom. No, za uzdržavanje vile trebalo je potrošiti godišnje gotovo dva milijuna eura. Na primjer u 2010. godini je za uzdržavanje vile Belvedere Berlusconi potrošio 1,8 milijuna eura, odnosno toliko je išlo na plaće 20 zaposlenih za njezino održavanje. Gotovo pola milijuna eura odlazi na sigurnost itd. Veronica Lario se iselila iz vile najprije u Monzu, a zatim u Milano. Dvije, Barbara i Eleonora, od troje djece Silvija i Veronice žive zgradama koje su bile popratne na velikom imanju vile Belvedere i koje su preuređene.

Berlusconi očito uvodi spending review u privatnom životu, jer ne samo što je zatvorio vilu Belvedere i otkazao zaposlenicima u službi održavanja vile, već golemo imanje namjerava prodati. No i druga njegova vila, Gernetto, u mjestu Lesmo, također pokraj Milana je zatvorena. Ta zgrada, koja je trebala postati Slobodnim sveučilištem, gdje su trebali dolaziti predavati bivši državnici i čuveni profesori, sada je ne samo zatvorena, već  je i isključeno grijanje što je znak da se neće ni otvoriti. U toj golemoj palači koju je namjeravao pretvoriti u privatno sveučilište, Berlusconi je pokoji puta primao premijere, a među njima i bivšu hrvatsku premijerku Jadranku Kosor, ali i ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Inače, Berlusconi ima 12 vila, golemih građevina s parkovima, među kojima je i San Martino u mjestu Arcoreu pokraj Milana u kojoj živi, zatim vilu na otocima Antigua, vilu u mjestu Torno na jezeru Como, vilu Certosa na Sardiniji itd. I jedan od najbogatijih Talijana uvodi štednju.

>>Berlusconijeva kći Barbara izabrana za potpredsjednicu Milana

Komentara 2

AA
aabbcc
15:42 22.12.2013.

Inače, Berlusconi ima 12 vila______Dobra mu ta stednja i ustediti ce za kupovinu 13 i 14 vile.

DU
Deleted user
13:56 22.12.2013.

12 vila i raskalašeni životni stil...zagustilo je i njemu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije