Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Berlusconi: Nisam imao intimne odnose s Ruby

„Apsolutno nisam nikada imao intimne odnose s Ruby“, izjavio je danas bivši premijer Silvio Berlusconi, dan uoči nastavka procesa protiv njega u kojem je optužen za maloljetničku prostituciju.
12. svibnja 2013. u 10:29 0 komentara 4 prikaza
Silvio Berlusconi
Foto: Reuters/PIXSELL

„Apsolutno nisam nikada imao intimne odnose s Ruby“, izjavio je danas bivši premijer Silvio Berlusconi, dan uoči nastavka procesa protiv njega u kojem je optužen za maloljetničku prostituciju.

U ponedjeljak će na sudu u Milanu tužitelji Antonio Sangermano i Ilda Boccassini zaključiti svoj završni govor i zatražiti visinu kazne za Berlusconija.

U nedjelju uvečer, dakle dan uoči iznošenja zahtjeva za kaznom, televizija Canale 5 u Berlusconijevu vlasništvu emitirala je emisiju o cijelom procesu uz intervju s bivšim premijerom i tv-magnatom o slučaju Ruby. Premda autori emisije iznose kako su bili objektivni, ipak se stječe dojam kako je ona načinjena Berlusconiju u prilog i s namjerom da utječe na sudstvo. Naslov emisije je: „Dvadesetgodišnji rat: Ruby, posljednji čin“. Već u naslovu se iznosi kako Berlusconi, od kada se nalazi u politici, ratuje s pravosuđem, koje optužuje za proganjanje.

U razgovoru za tu emisiju Berlusconi ponavlja kako s Ruby, koja je stigla u Arcore s užasnom pričom koja izaziva sažaljenje, nije imao nikakvi intimni odnos. To kaže sada i Ruby, premda je u nekim telefonskim razgovorima, koji su bili prisluškivani, dala naslutiti da je bilo nečega.

„Za vrijeme večera nije se moglo dogoditi ništa što bi se moglo definirati nezgodnim i nepravednim“, objašnjava Berlusconi što se događalo na zabavama koje je priređivao u svojoj vili u Arcoreu. Opisuje prostoriju, koju pokazuju i video kamere, u kojoj se večeralo te naglašava kako se za stolom razgovaralo o svemu, o nogometu, politici, te kako nije nikome bilo zabranjeno imati mobitele, pa su sve mogli i slikati i snimati.

„Ja nema što sakrivati“, kaže u razgovoru za tu tv-emisiju Silvio Berlusconi.

Marokanska djevojka Karima El Mahroug, zvana Ruby, bila je u Arcoreu dok je još bila maloljetnica.

„Došla je jedne večeri i ispričala svoju dramatičnu povijest. Rekla je da je kćer bogate egipatske obitelji, da su je roditelji protjerali jer je odlučila zagrliti katoličku vjeru. Pokazala je i ožiljke zadobivene od kipućeg ulja. Govorila je o teškoćama i da je stigla u Milano gdje je našla posao konobarice u jednom restoranu.

Njezina priča dirnula je sve prisutne“, iznio je Berlusconi u razgovoru za tv-emisiju na njegovoj tv-postaji. Osim dvorane u kojoj se večeralo, u emisiji se vidi i taverna u kojoj su održavani noćni spektakli, dvorana za prikazivanje filmova, odnosno mjesta u Berlusconijevoj vili u Arcoreu, pokraj Milana, koja su postala poznata kao mjesta seksi zabava zvanih „bunga-bunga“.

Prema optužbi Karima El Mahroug bila je Berlusconijevom gošćom u Arcoreu dok je još bila maloljetna i prisustvovala večerama „visokog erotskog stupnja“. Sve djevojke koje su sudjelovale na tim večerama bivale su plaćene i još i danas Berlusconi im daje 2.500 eura mjesečne „plaće“. Tužitelji bi u ponedjeljak mogli zatražiti jednu godinu zatvora za maloljetničku prostituciju i pet godina zatvora za iznuđivanje i zlorabu položaja.

>>Berlusconi na sud zbog 'kupovanja' parlamentaraca

Masoni
U HRVATSKOJ VIŠE OD 10 LOŽA
Bandić zatajio prijam za masone: Ugostio tri masonske lože s područja bivše Jugoslavije
Kupovina
KVIZ
Otkrij svoj shopping personality
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.