Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za tri milijuna eura

Berlusconi na sud zbog 'kupovanja' parlamentaraca

silvio berlusconi
Reuters/PIXSELL
09.05.2013.
u 16:31

Berlusconi je, navodno, platio tri milijuna eura bivšem senatoru Sergiju De Gregoriju za prelazak iz stranke "Italija vrijednosti" u njegov desni centar.

Nove sudske nedaće za bivšeg premijera Silvija Berlusconija su na vidiku, nakon što ga je jučer prizivni sud u Milanu kaznio, još nepravomoćno, na 4 godine zatvora čime je potvrdio prvostupanjsku odluku.

Sada bi se proces protiv Berlusconija mogao otvoriti u Napulju gdje su tužitelji, Henry John Woodcock i Vincenzo Piscitelli, zatražili podizanje optužnice protiv bivšeg premijera za „kupovinu“ parlamentarca.

Naime, Berlusconi je, navodno, platio tri milijuna eura u razdoblju od 2006. do 2008. bivšem senatoru Sergiju De Gregoriju za prelazak iz stranke \"Italija vrijednosti\" u njegov desni centar. Tada je stranka \"Italija vrijednosti\" bivšeg suca čiste ruke Antonija Di Pietra podupirala vladu lijevog centra premijera Romana Prodija. Odlaskom De Gregorija u Berlusconijevu stranku, Prodijeva vlada više nije imala većinu u Senatu.

Napuljsko tužiteljstvo pokrenulo bi proces zbog korupcije protiv Berlusconija, De Gregorija i bivšeg glavnog urednika lista Avanti!, Waltera Lavitole.

De Gregorio je priznao da je dobio novac preko računa lista Avanti! i trenutno je u kućnom pritvoru. Lavitola se već 13 mjeseci nalazi u zatvoru zbog prijevara preko lista Avanti! i osuđen je na prvostupanjskom sudu zbog iznuđivanja na štetu Berlusconija.

>>Bivši premijer Silvio Berlusconi osuđen na četiri godine zatvora

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije