Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BEZ USTUPAKA

Berlin i Madrid postigli dogovor o vraćanju migranata iz Njemačke u Španjolsku

Angela Merkel
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
08.08.2018.
u 13:38

Glasnogovornica njemačkog MUP-a Eleonora Petermann rekla je da će dogovor stupiti na snagu 11. kolovoza

Berlin i Madrid postigli su dogovor o vraćanju nekih migranata iz Njemačke u Španjolsku, rekla je glasnogovornica njemačkog ministarstva unutarnjih poslova u srijedu.

Vlada kancelarke Angele Merkel tražila je slične dogovore i sa drugim članicama Europske Unije kako bi izbjegla jednostranu odluku o odbijanju migranata na njemačkoj granici.

Glasnogovornica njemačkog MUP-a Eleonora Petermann rekla je da će dogovor stupiti na snagu 11. kolovoza, dodajući kako njemačka vlada nije zauzvrat dala nikakve ustupke u dogovoru sa Španjolcima.

Takozvana dublinska pravila' predviđaju da se migranti moraju poslati natrag u onu članicu EU-a u kojoj se migrant prijavio za azil. Ta su pravila suspendirana kao rezultat velike migrantske krize od 2015. do 2016. 

Njemačka također o sličnim dogovorima pregovara i s Grčkom i Italijom, zemljama na rubu granica Unije, koje nose najteži teret migranata.

Merkel je svoju vladu spasila od raspada prošli mjesec kada je pristala na dogovor s tvrdolinijaškim ministrom unutarnjih poslova Horstom Seehoferom da će i dalje primati migrante u migrantske centre dok im provjerava status prije nego ih se pošalje u zemlju gdje su prvotno zatražili azil.

Pogledajte i galeriju: Migranti se iskrcali u Španjolskoj

Angela Merkel
1/9

Komentara 2

OB
ObrenM
16:37 08.08.2018.

Sto je u pitanju kada nitko ne moze zaustaviti Ludu Babetinu koja je kriva za najveci razvoj islamskog terorizma od "pamtivjeka"?Jos nam i vi zagadjujte zivot objavom slika najstetnije osobe na svijetu.

Avatar ohjooj
ohjooj
08:14 09.08.2018.

Pitam se, jesu li vrane Španjolcima mozak popile?! Nema ustupaka Njemačke Španjolskoj... hm

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije