Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nove hit sapunice

Bergüzar Korel vraća se kao fatalna sutkinja

berguzar
Promo
26.05.2013.
u 08:45

RTL sa serijom "Avenida Brasil" pokušava latinoameričkim serijama vratiti sjaj, Nova TV na naše ekrane uskoro donosi seriju "Da sam oblak", a otkupili su i "Karadyje"

Ako ste pomislili da je s odlaskom serije "Sulejman Veličanstveni" na pauzu i skorašnjim završetkom "Sile" odzvonilo turskim sapunicama na hrvatskim ekranima, grdno ste se prevarili. Domaće komercijalne televizijske kuće najavile su nove serije, a trenutnoj dominaciji sapunica s Orijenta kao ozbiljan konkurent suprotstavit će se Brazil. No krenimo redom!
 U ljeto 2011. RTL televizija napravila je presedan i krenula s emitiranjem turske serije "1001 noć". Iako bi se na početku malo tko kladio da će serija postati hit, dogodilo se baš to.

Još jedan brk

Šeherezada i Onur, glavni protagonisti serije, u Hrvatskoj su dovedeni gotovo do statusa božanstva, a posjet glumaca koji su igrali te likove, supružnika Bergüzar Korel i Halita Ergença Lijepoj našoj upisao se na listu najznačajnijih događaja godine. A Šeherezada, koja je započela turkomaniju, ima je priliku i nastaviti. S Nove TV potvrdili su da su otkupili prava na emitiranje serije "Karadyji" u kojoj s Bergüzar glumi Hrvaticama dobro znan Kenan Imirzalioglu, glavni junak serije "Ezel".

Radnja prati odvažnog Mahira (Kenan) koji se trudi svim silama obraniti čast svog oca optuženog za ubojstvo državnog odvjetnika. Dok se Mahir bori za pravdu, nailazi na sutkinju Feride (Bergüzar) i između njih se razvija ljubav. Vrijeme radnje su sedamdesete godine prošlog stoljeća zbog čega je Kenan morao pustiti brkove. "Karadyji" su se u Turskoj počeli emitirati krajem 2012., a kada će ih naši gledatelji moći gledati na svojim malim ekranima, s Nove TV ne žele otkriti. U međuvremenu ćemo na programu te televizije moći uživati u još jednoj turskoj sapunici naziva "Da sam oblak".

Glavne uloge igraju Engin Akyürek, hrvatskoj publici poznatiji kao Kerim iz "Izgubljene časti", i Melisa Sozen, koja je glumila Hrvaticu Noru u "Sulejmanu Veličanstvenom". Radnja prati život nesretne djevojke Narin koju su udali za Mustafu, čovjeka kojeg ne voli i koji je zlostavlja jer mu ne može biti prava žena. Iz bijesa je šalje da svako jutro vodi djecu u školu preko minskog polja nadajući se da će jednom nagaziti na minu koja će je usmrtiti. No, sve ga više izjeda činjenica da taj trenutak nikako da dođe...

Slavlje u haremu

Serija "Da sam oblak" snimala se 2009. godine i Enginu je otvorila put k slavi. Nakon uloge Mustafe u toj seriji, uslijedila je ponuda za ulogu Kerima u "Izgubljenoj časti" u kojoj je igrao s Beren Saat i koja ga je prometnula u jednog od najpoželjnijih glumaca, ali i neženja u Turskoj. Diplomirani povjesničar unatoč slavi koju je stekao i dalje se trudi ponašati poput anonimca, a razgovori s novinarima su mu noćna mora. Pikanterije iz njegova privatnog života potpuna su nepoznanica. Scenarij potpisuje pokojna Meral Okay koja je u seriji imala i jednu od glavnih uloga, i to onu Indži Batur, majke doktora Serdara. Meral je bila i scenaristica serije "Sulejman Veličanstveni" prve dvije sezone, ali je u travnju 2012. preminula od raka pluća, a pera su se prihvatili njezini dotadašnji pomoćnici.

Serija "Da sam oblak" na programu Nove TV trebala bi se pojaviti nakon finala serije "Sila". A iako naši gledatelji nemaju priliku trenutno gledati nove epizode serije "Sulejman Veličanstveni", ekipa u Turskoj ne miruje. Punom parom radi se na snimanju uzbudljivih zapleta, a u srijedu je svečano proslavljena snimljena 100. epizoda. Ekipa na čelu s Halitom Ergençom i Meryem Uzerli slavila je u elitnom istanbulskom restoranu, a kako naši gledatelji ne bi u potpunosti zaboravili na seriju, evo malog uvida u ono što su turski gledatelji dosad imali prilike vidjeti:
Hurem je pomogla Rustemu da postane veliki vezir, prisilna udaja za Rustem-pašu umjesto Malkočoglua rasplakala je Mihrimah, Lutfi-paša i sultanija Šah i dalje spletkare, a Nigar traga za kćeri.

Europske premijere

I dok Nova TV igra na sigurno i opet nudi turske sapunice, RTL je otišao korak dalje i nametnuo pitanje - mogu li se latinoameričke serije vratiti u punom sjaju?

Naime, od 27. svibnja RTL kreće s prikazivanjem serije "Avenida Brasil", najavljene kao hit-serije iz najveće brazilske televizijske kuće Rede Globo. I koliko god ne želimo biti kritični prije odgledanog prvog nastavka, najavljeni sadržaj serije ne odstupa mnogo od dosad bezbroj puta viđenog. Malenu curicu maćeha zlostavlja, šalje u bijeli svijet, a potom je posvoji bogata obitelj. Mnogo godina kasnije ona se vraća u kuću svoje maćehe, gdje će raditi kao sluškinja samo da se osveti onima koji su joj nanijeli zlo. Pa ipak, seriju "Avenida Brasil" redovito gleda gotovo 80 milijuna Brazilaca, a postala je hit od prvog trenutka emitiranja. U prilog popularnosti ide i priznanje 66-godišnje brazilske predsjednice Dilme Rousseff da zbog serije odgađa svoje sastanke i druge obaveze. "Avenidu Brasil" dosad je otkupilo 37 zemalja. U Europi je to prvi učinio Portugal, a druga Hrvatska.

Glavne uloge pripale su Adriani Esteves koja igra zlu maćehu Carminhu, Débori Falabelli koja igra Ninu, mladu djevojku željnu osvete i Cauãu Reymondu koji igra Jorginha, Nininu ljubav još od djetinjstva. Lijepu 33-godišnju glumicu Deboru Falabelli naša publika upoznala je kao glavnu junakinju serije "Mala gospođica" u kojoj se borila za oslobođenje robova. Serija "Avenida Brazil" emitirat će se od ponedjeljka do četvrtka u 20 sati.

>>Avanture i flertovi Sile i Sulejmana: koga su ljubili izvan seta?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije