Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Umro u mukama

Benzinom zapalio oca, a sad kaže: To su priče, riječ je o nesreći

Gardinovec
Marko Jurinec/Pixsell
29.05.2013.
u 12:33

Franjo Lovrenčić umro je u bolnici šest dana nakon što ga je sin zapalio u dvorištu. Najprije se mislilo da se Franjo sam zalio benzinom.

Tjedan dana nakon što je pokopan na mjesnom groblju, policija je za smrt Franje Lovrenčića (57) iz međimurskog sela Gardinovca osumnjičila njegova 27-godišnjeg sina Pericu, koji je u ponedjeljak uhićen i ispitan, a u srijedu pušten da se brani sa slobode. Tako je ono što se činilo bizarnim samoozljeđivanjem koje je rezultiralo smrću preraslo u moguće ubojstvo.

Glasine došle do policije

Prva verzija događaja išla je ovako: Franjo je 14. svibnja teško opečen u dvorištu kad je neuspješno pokušao upaliti motornu pilu. Planirao je izraditi kolce za povrće, a u pomoć je pozvao i sina. Pokušavajući upaliti motorku, čiji je spremnik napunio benzinom, Franjo se polio gorivom koje mu je natopilo odjeću. Srdit, odložio je motorku i zapalio cigaretu. U trenu je buknula vatra jer je, prema policijskom izvješću, žar zapalio benzinske pare koje su se dizale s odjeće. Sin je ugasio vatru, no Franjo je već zadobio teške opekline zbog kojih je završio u Klinici za traumatologiju u Zagrebu. Šest dana kasnije je preminuo. U ponedjeljak – preokret!

– Utvrđeno je da se on nije sam polio benzinom nepažljivo rukujući motornom pilom i potom slučajno zapalio opuškom. Sumnja se da ga je u svađi 27-godišnjak polio benzinom po tijelu i potom upalio upaljač – kaže glasnogovornik međimurske policije Zdravko Kolarić. Neslužbeno doznajemo da su do policije stigle seoske glasine o tome da se Franjo nije sam ozlijedio, da su se on i sin svađali, a često se u obitelji konzumirao i alkohol. Javni pogovor ponukao je policiju da se detaljnije posveti slučaju. Ne žele otkriti na čemu konkretno temelje kaznenu prijavu. Perica je jedini svjedok nesreće i niječe krivnju.

Majka: Takva je sudbina

– To što se po selu govori nije istina! Znali smo se posvaditi, ali smo se za dva-tri sata i pomirili. Policija me privela na razgovor i pustila me. Nisam se bojao, sve sam im mirno ispričao jer to bila nesreća i samo ja znam istinu. Čekam poziv na sud – rekao nam je u srijedu osumnjičeni koji ponavlja da se otac sam zapalio.

Majka Ružica napominje da su svi još u šoku.

– Fali mi muž, ali takva je sudbina – kaže.

>>Cigaretom zapalio benzinske pare i teško se opekao

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije