Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbori u Izraelu

Benjamin Netanyahu: 'Pobijedim li, palestinske države neće biti'

Benjamin Netanyahu
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
17.03.2015.
u 10:04

Nikada u povijesti izraelskih izbora niti jedna stranka nije osvojila većinu, što znači da će konačni pobjednik biti onaj koji uspije okupiti veći broj koalicijskih partnera

U Izraelu se danas održavaju parlamentarni izbori, a ankete sugeriraju da bi moglo doći do smjene vlasti budući da desničarska stranka Likud zaostaje pred opozicijskom strankom lijevog centra, Cionističkom unijomAktualni premijer Benjamin Netanyahu jučer je u svom posljednjem govoru pred izbore istaknuo kako "neće biti Palestinske države" ako on pobijedi na izborima, piše portal Advance.

Jesu li ovi izbori kraj za Netanyahua kao premijera? Možda. No, da bi stranka u Izraelu formirala vladu, mora osvojiti preko 60 zastupničkih mandata od ukupno 120. No, nikada u povijesti izraelskih izbora niti jedna stranka nije osvojila većinu, što znači da će konačni pobjednik biti onaj koji uspije okupiti veći broj koalicijskih partnera, a to znači da bi Netanyahu mogao izaći kao pobjednik čak i ako njegova stranka Likud ne osvoji najveći broj glasova.  Posljednje ankete govore kako će osvojiti 20 do 21 mandat, dok će opozicija dobiti između 24 i 26 mandata.

>> Turski premijer optužio izraelskog za terorizam: Sam Netanyahu je ubijao

Komentara 32

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
13:34 17.03.2015.

Cion i njegova genocidna politika.

ST
Starotopoljanin
10:20 17.03.2015.

Bila bi katastrofa da ovaj opet pobjedi opet bi on razarao drzavu palestinu i krao im njihova sela ubijao neduzan narod.taj samo vidi kroz krv i osvajanje,nikad mira sa tim lupezom.

CI
cirab10
10:44 17.03.2015.

netanjahu je jedan običan fašist samo takove riječi može reči netko tko ima zložinačke nakane i u rangu je fasiste...niko normalan nebi javno iznosio takova stajališta da če uništiti jedan narod...ovim riječima je cijeli židovski narod pretvorio u ubojice udovski narod pretvorio u ubojice u rangu hitlera..i zato se nemaju pravo pozivati na ono što se njima dogodilo za vrijeme hitlera..jer retorika im je ista..i nije ni čudo da su isusa kao palestica dali razapeti i ubiti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije