Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIPREME ZA IDUĆU SEZONU

Benefita sve više za radnike u turizmu, nude im se mjesečne nagrade do 5.000 kn

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
1/3
06.11.2021.
u 22:15

Počela sam na recepciji, a danas sam direktorica kampa, kaže Tatjana Glamatović

Nakon Valamara i Maistre, koji su prvi od velikih turističkih kompanija najavili opsežne pripreme i intenzivne aktivnosti na zapošljavanju i edukaciji svojih zaposlenika, u petak je i kompanija Aminess objelodanila kako se priprema za iduću sezonu u kojoj se, kažu, očekuje još veći interes gostiju nego ove godine.

Ta kompanija, pod sloganom „Posao u Aminessu – gdje prijateljstvo čini razliku“, planira privući tisuću novih zaposlenika, kojima uz redovita primanja nudi i stimulativne mjesečne nagrade do 5000 kuna, božićnicu i regres, smještaj u modernom hotelu, topli obrok te edukaciju pod vodstvom stručnjaka.

Samo u edukacije svih svojih zaposlenika tijekom iduće godine planiraju uložiti gotovo milijun kuna. Aminess, pritom, traži praktički sve profile radnika u turizmu, kuhare, pomoćne kuhare, pizza majstore, mesare, konobare, pomoćne konobare, barmene, recepcionare i sobarice.

– Svake godine u Aminessu imamo više od polovice zaposlenika povratnika, što znači da su zadovoljni uvjetima rada i atmosferom. Mi stvaramo atmosferu u kojoj će svaki zaposlenik pronaći svoj put, imati priliku razvijati svoje potencijale i za to biti nagrađen – ističe Marina Perić, voditeljica ljudskih resursa u Aminess hotelima i kampovima.

U Aminessovoj kampanji, kojom nastoje privući nove zaposlenike za rad u hotelima, vilama i kampovima visoke kategorije u Novigradu u Istri, na Krku, Korčuli i Pelješcu, sudjeluju blogerica Ella Dvornik i poznati chef David Skoko.

– Naglasak stavljamo na učenje i razvoj uz najbolje stručnjake. Educirani kadrovi u turističkom sektoru od velike su važnosti, to je važna karika za svakog zaposlenika – kaže Dalibor Matovina, direktor operacija u Aminess hotelima i kampovima.

U Aminess hotelima i kampovima, koji mogu ugostiti više od 12.500 gostiju, svojim su zaposlenicima ove godine uz redovna primanja isplatili dodatnih nagrada i benefita u iznosu od oko 10.000 kuna, a ističu i mogućnosti napredovanja.

– Moje prvo mjesto rada je bila recepcija, a nakon ukupno osam godina rada, ovu sezonu sam bila u ulozi direktorice kampa. Učenje i ulaganje u sebe ključ je osobnog uspjeha – zadovoljna je Tatjana Glamatović, direktorica kampa Aminess Sirena, koja je tijekom prve četiri godine napredovala do pozicije voditeljice restorana, a nakon toga i do današnje direktorske pozicije u kampu.

>> VIDEO Stožer: Nova pravila za okupljanja, potvrde obavezne u javnim i državnim službama!

Komentara 1

ZL
Zlatnipijesak
00:43 07.11.2021.

A visinu placa kriju kao zmija noge kao i broj radnih sati dnevno i broj radnih dana tjedno. A smjestaj je sigurno grupni u jednoj ili dvije sobe. Hrana, mogu si samo misliti kakva je za osoblje. Zato ja isto radim u 6 mjesecnoj ljetnoj sezoni, ali samo i iskljucivo u Njemackoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije