Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Sjećate li se Bildta?'

Beljak 'razvalio' Šveđane: Tijekom rata 90-ih bili su neutralni, a sad bi se miješali među nas 'balkanske primitivce'

Zoran Milanović posjetio Samobor i družio se s građanima
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/3
20.05.2022.
u 12:06

– Šveđani bi sad ipak u NATO jer smatraju da bi ih Rusi mogli napasti. Predlažem da Hrvatska pošalje svoje izaslanstvo u Švedsku kako bi objektivno ispitali situaciju te procijenili realnost opasnosti da ih Rusija napadne – naveo je Beljak.

Nakon što je hrvatski predsjednik Zoran Milanović izjavio kako će uložiti veto na ulazak Švedske i Finske u NATO, reagirao je švedski europarlamentarac Charlie Weimers.

"Švedska i Finska uplaćuju milijarde u proračun Europske unije, a Hrvatska od njega prima milijarde. Jednako kao za NextGenerationEU i sve druge fondove", naveo je Weimers na Twitteru te dodao: "Želim vas samo podsjetiti, gospodine predsjedniče Milanoviću, da veto ide u oba smjera." 

Sada se oglasio i Krešo Beljak, predsjednik HSS-a, te se prisjetio Šveđanina Carla Bildta.

"Carl Bildt, nekadašnji premijer Švedske i tzv. mirovni posrednik EU u za bivšu Jugoslaviju za vrijeme ratova devedesetih. I visoki predstavnik, odnosno upravitelj Bosne i Hercegovine poslije završetka rata. Godine 1995. taj je lik otvoreno osudio akcije Bljesak i Oluju te je u više navrata tražio vojnu intervenciju UN-a i NATO-a protiv Hrvatske kako ne bi propala SAO Krajina. Otvoreno je podržavao Slobu Miloševića, a bio je čak i svjedok obrane Biljane Plavšić na Haaškom sudu. Za nju je rekao da nikada nije bila dio užeg kruga ekstremnog nacionalističkog rukovodstva bosanskih Srba", naveo je Beljak na Facebooku te dodao:

"To je ta švedska demokracija i to im nitko ne spori. Nigdje nisam pročitao da se službena Švedska negdje ogradila od njegova djelovanja u Hrvatskoj. Bili su neutralni, a ipak su se itekako miješali među nas "balkanske primitivce". A sad bi ipak u NATO jer smatraju da bi ih Rusi mogli napasti. Predlažem da Hrvatska pošalje svoje izaslanstvo u Švedsku kako bi objektivno ispitali situaciju te procijenili realnost opasnosti da ih Rusija napadne. Čisto da ih primirimo malo, kako su i oni nas devedesetih kad nam je trećina države bila okupirana."

Video - Rusija zaprijetila Finskoj i Švedskoj: 'Nećemo to jednostavno prihvatiti. Sve će se radikalno promijeniti'

Komentara 101

DC
DC
13:09 20.05.2022.

Karl Built je bio protivnik hrvatskih vojnih akcija oslobadanja ali kad je domovinski rat zavrsio odmah je kupio kucu na Jadranu.

Avatar Le-Freak
Le-Freak
13:53 20.05.2022.

Ne podnosim ga ali je 100% u pravu. Svedjani su vodili jako dugo vrlo neprijateljsku politiku prema Hrvatskoj. U suprotnome slucaju da mi nesto zelimo oni bi nama sa visoka uvjetovali i docirali. Ja im nebi dao ok za pristup jer su teski licemjeri.

SV
Sveznadar
14:21 20.05.2022.

Mlađi se ne sićaju, ali da podsjetim. Nikad Hrvatska ne bi bila Hrvatska da je Bildt to mogao spriječiti. On je bio otvoreni neprijatelj Hrvatske. Koliko je puta tražio vračanje Hrvatske vojske na početne položaje. Pokvaren tip iz pokvarenog okružja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije